Menu

Ajax A1 met gemak langs PSV

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag het duel tegen PSV eenvoudig gewonnen. Bij rust stond de 3-1 al op het bord en ondanks het ondertal waarin Ajax na een klein uur kwam te spelen, veranderde die stand niet.

Al in de openingsfase had koploper Ajax ruim afstand kunnen nemen van PSV, maar de eerste kans voor Tom Kalkhuis die alleen op de doelman afkwam, ging naast. Een minuut later was het wel raak. Javier Martina bracht van links voor op Ryan Babel die de bal onder de keeper door schoot, 1-0. Ook na die openingsgoal kreeg de thuisploeg diverse kansjes om de score te vergroten, maar de inzetten gingen over of naast het Eindhovense doel.

Tot Jan Vertonghen in de 19de minuut over links door ging en net over de middenlijn een sublieme diagonale pass verzond naar de rechterkant waar Tom Kalkhuis de bal oppikte. Kalkhuis passeerde eerst nog een speler voordat hij hard en succesvol inschoot, 2-0.

PSV was nog niet gevaarlijk geweest toen ze in de 27ste minuut plotseling tegenscoorde doordat hun rechtsbuiten vogelvrij stond, 2-1. Maar acht minuten voor rust was de marge weer hersteld door Ajax A1. Robbert Schilder tilde de stand naar 3-1 door zijn vrije trap te verzilveren. Een minuut later kreeg Ryan Babel twee goede mogelijkheden maar beide keren werd zijn inzet van de doellijn gehaald. Daardoor bleef het 3-1 bij rust.

In de tweede helft kreeg Ajax een zeer goede kans op de 4-1. Robbert Schilder mocht aanleggen voor een strafschop maar hij wist die niet te benutten. De keeper stopte de inzet. Kort daarna kwam PSV in scoringspositie, maar redde Marco van Duin bekwaam. Over en weer vielen enkele kansjes te noteren, zonder dat deze in doelpunten werden omgezet.

Maar na 58 minuten spelen moest Evander Sno van het veld nadat hij voor de tweede keer tegen een gele kaart was aangelopen. Ondanks de ontstane ondertal voor Ajax waren de betere kansen voor de Amsterdammers. Zo trok Ryan Babel in de 72e minuut de bal goed voor, maar schoot Martina tegen de keeper op. Dat was althans de lezing van de scheidsrechter, want diverse mensen rond het doel dachten dat de bal de doellijn wel was gepasseerd.

De stand veranderde niet waardoor de A1 van trainer Danny Blind drie punten aan het totaal toevoegde. Feyenoord won eveneens waardoor de marge ten opzichte van de Rotterdammers twee punten blijft in Amsterdams voordeel.

De stand:

Ajax 10-25
Feyenoord 10-23
Vitesse 9-16
ADO Den Haag 10-16
Excelsior 10-16
Twente/Herac. 10-16
AZ 10-15
PSV 9-11
sc Heerenveen 9-11
FC Groningen 7- 9
RKC Waalwijk 10- 9
FC Utrecht 9- 8
Willem II 9- 7
NEC 10- 4