Menu
Ajax A1 met lege handen in Schotland

Ajax A1 met lege handen in Schotland

Ajax A1 heeft ook de derde groepswedstrijd in de UEFA Youth League verloren. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Celtic gingen de A-junioren van Ajax met 4-1 onderuit in Livingston.

Voor de derde keer op rij slaagde Ajax A1 er niet in om een wedstrijd in de Youth League te winnen. Na de nederlagen tegen FC Barcelona (4-1) en AC Milan (2-3) bleek ook Celtic een maatje te groot. Enkele uren voor de aftrap van de Champions League-wedstrijd tussen Celtic en Ajax in Glasgow kon de A1 helaas niet het goede voorbeeld geven.

De cijfers waren even hard als duidelijk voor Ajax. Na 45 minuten voetbal stonden de A-junioren met 3-0 achter tegen Celtic. Een verdiende achterstand, aangezien Celtic veel sterker en gevaarlijker was. Na een half uur spelen nam de thuisploeg de leiding. Een solo van Eoghan O’Connoll over de rechterflank werd uiteindelijk doeltreffend afgerond door Joseph Thomson. Kort daarvoor had Ajax de enige kans van de eerste helft gekregen via Leroy Owusu. Zijn schot eindigde echter hoog over het doel van Celtic.

Celtic o/19 was een maatje te groot voor Ajax. Celtic o/19 was een maatje te groot voor Ajax.

Tien minuten voor rust verdubbelde de 17-jarige Liam Henderson de score in Livingston. Onder toeziend oog van een paar honderd toeschouwers zette hij Celtic na 35 minuten op een 2-0 voorsprong. Daarmee was het leed voor Ajax nog niet voorbij, want acht minuten later scoorde Henderson opnieuw: 3-0.

In de tweede helft leek Ajax een totale metamorfose te hebben ondergaan. Met dezelfde elf spelers ging er het eerste kwartier na rust veel meer gevaar van Ajax uit. Dat resulteerde in de 50ste minuut in de 1-3. Celtic-aanvoerder Stuart Findlay werkte een voorzet van Owusu achter zijn keeper. Kort daarna had Ajax-spits Queensy Menig zelfs de 3-2 op zijn schoen, ware het niet dat zijn lobje net naast het doel hobbelde.

Ook Celtic dacht even later te scoren, maar de treffer van Thomson werd afgekeurd wegens buitenspel. De vierde tegentreffer kwam er uiteindelijk alsnog. Lewis Kidd bepaalde de eindstand vanaf de strafschopstip op 4-1.

Het team van Orlando Trustfull staat na de derde nederlaag op rij eenzaam laatste in poule H. Celtic staat derde met drie punten meer dan Ajax. FC Barcelona gaat na drie wedstrijd fier aan kop met negen punten. De Spanjaarden versloegen nummer 2 AC Milan dinsdagmiddag met liefst 6-2 in Italië.

Ajax en Celtic treffen elkaar op dinsdag 5 november opnieuw. Een dag voor de Champions League-wedstrijd Ajax - Celtic spelen de A-junioren op sportcomplex de Toekomst tegen elkaar. De aftrap is om 17:00 uur.

Scoreverloop: 32. Thomson 1-0, 35. Henderson 2-0, 43. Henderson 3-0, 50. Findlay 3-1 (eigen goal), 66. Kidd 4-1 (pen)

Opstelling Ajax A1: Mous, Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani, Owusu, Van den Boomen (78. El Mahdioui), Warmerdam, El Ghazi (61. Acolatse), Becker, Menig (61. Cakmak), Vissers.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Onder leiding van aanvoerder Damian van Bruggen betreedt Ajax A1 het veld in Livingston. Onder leiding van aanvoerder Damian van Bruggen betreedt Ajax A1 het veld in Livingston.
De startende elf van Ajax. De startende elf van Ajax.
Ajax-doelman Xavier Mous redt op een inzet Celtic. Ajax-doelman Xavier Mous redt op een inzet Celtic.
Celtic o/19 - Ajax A1 was een voorproefje van de Champions League-wedstrijd op Celtic Park. Celtic o/19 - Ajax A1 was een voorproefje van de Champions League-wedstrijd op Celtic Park.
Een fel duel om de bal in Livingston. Een fel duel om de bal in Livingston.
Celtic was uiteindelijk met 4-1 te sterk voor Ajax. Celtic was uiteindelijk met 4-1 te sterk voor Ajax.
De A-junioren van Ajax en Celtic treffen elkaar op 5 november op de Toekomst. De A-junioren van Ajax en Celtic treffen elkaar op 5 november op de Toekomst.