Menu
Ajax A1 met speels gemak langs FC Volendam A1

Ajax A1 met speels gemak langs FC Volendam A1

Ajax A1 heeft de competitiewedstrijd tegen FC Volendam A1 overtuigend gewonnen. Na een 5-1 ruststand prikten de Ajacieden er na rust nog 3 bij, wat resulteerde in een 8-1 overwinning. Kaj Sierhuis was de grote man aan Ajax-zijde, hij scoorde een onvervalste hattrick binnen 10 minuten.

De 17-jarige Sierhuis kreeg van trainer Wim Jonk de voorkeur in de spitspositie. Ook rechtsbuiten Ché Nunnely had een basisplaats in de aanval die aangevuld werd met Vince Gino Dekker. Het middenveld bestond uit een uitstekende mix van inzicht, techniek en fysiek in de vorm van Carel Eiting, Abdelhak Nouri en Dani de Wit.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Ajax de baas en in de tweede minuut lag de bal dan ook achter de Volendamse doelman Marlon Coco: Leon Bergsma kopte onbedreigd raak uit een corner. De Amsterdamse aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op en enkele minuten later was het tijd voor de grote Sierhuis-show. Uit een voorzet van Nunnely tikte hij binnen, de 3-0 maakte hij met zijn hak na een mispeer van Coco en weer twee minuten later schoot hij raak na een overstapje van De Wit: 4-0 na 17 minuten. Scoren kan er makkelijk uitzien als je heel goed positie weet te kiezen, en Sierhuis bewijst dat dit seizoen.

Vakkundige precisie
Een spaarzame Volendamse counter leverde wel een tegentreffer op, maar niet veel later maakte Nouri de mooiste treffer van de middag. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied, zag vanuit zijn ooghoek een miniem gaatje en lepelde de bal met vakkundige precisie in de rechterbovenhoek.

Aan niets was vooralsnog te merken dat Ajax een paar dagen eerder in Moskou een zware Youth League-wedstrijd speelde, al werd de voet na het swingende eerste half uur iets van het gaspedaal gehaald. Na rust werd het spelbeeld iets gelijkwaardiger, al was Ajax nog steeds veel te sterk. Keeper Coco beleefde geen topdag en liet een inzet van De Wit door zijn handen glippen, al was hij even later kansloos bij een prima kopbal van wederom De Wit. Dekker en Nunnely hadden intussen ook wel een doelpuntje verdiend, maar hun inzetten werden telkens gepakt of gingen over het doel. Het slotakkoord was voor invaller Ezra Walian, hij tikte in de laatste minuut de bal binnen nadat Coco weer in de fout was gegaan.

Jonk tevreden
Jonk was zeer tevreden met het spel van Ajax: ,,We begonnen heel sterk door Volendam onder een enorme druk te houden. Het was een zeer hoog tempo waardoor we er na 20 minuten al vier in hadden liggen. Zeker na de reis naar Moskou, waar we pas donderdagavond van terug waren, moet ik zeggen dat de jongens het heel goed hebben opgepakt.”

De tweede helft was minder flitsend, maar dat was verklaarbaar: ,,Volendam ging iets ingezakter spelen. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we hetzelfde ritme moesten handhaven waardoor we uit zouden kunnen lopen naar 8, 9 of 10 goals. Als de druk eraf is lijkt het logisch wanneer jongens meer voor zichzelf gaan spelen, maar we creëerden nog genoeg kansen. Het was een goede wedstrijd.”

Ajax A1 – FC Volendam A1 8-1 (5-1:, 2. Bergsma 1-0, 7. Sierhuis 2-0, 15. Sierhuis 3-0, 17. Sierhuis 4-0, 19. Van Oers 4-1, 27. Nouri 5-1, 67. De Wit 6-1, 80. De Wit 7-1, 90. Walian 8-1

Ajax A1:  Stan van Bladeren, Deyovaiso Zeefuik, Matthijs de Ligt, Leon Bergsma, Mauro Savastano (61. Conner Blote), Carel Eiting (46. Noa Benninga), Abdelhak Nouri (66. Noussair Mazraoui), Dani de Wit, Ché Nunnely, Kaj Sierhuis (71. Ezra Walian), Vince Gino Dekker

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees