Menu
Ajax A1 moet genoegen nemen met punt

Ajax A1 moet genoegen nemen met punt

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag gelijk gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De wedstrijd eindigde op de Toekomst diep in blessuretijd in 1-1 door een indraaiende corner van Rodney Sneijder.

,,We kregen uiteindelijk loon naar werken", vond trainer Frank de Boer, die zijn elftal een compliment gaf voor de ijver en het geloof in eigen kansen. Maar het ene punt was gezien het wedstrijdbeeld eigenlijk nog magertjes. Dat de verdiende goal uiteindelijk in de 96ste minuut viel, was niet meer dan gerechtigheid.

Ajax domineerde, terwijl AZ het spel aan de Amsterdammers overliet en alleen met lange ballen probeerde gevaarlijk te worden. Die spelopvatting leverde de gasten toch twee mogelijkheden op, waarbij doelman Stan Berrevoets de eerste keer bij een klutssituatie goed redding bracht, maar in de 36ste minuut bij een vrije trap kansloos was. De 0-1-stand was volstrekt tegen de verhoudingen in. Al in de eerste minuut had Lorenzo Burnet na een goede corner over gekopt en twee minuten later redde de Alkmaarse doelman fantastisch op een ingeschoten rebound van Ruben Ligeon. In de dertigste minuut reageerde Tom Boere attent bij een gekeerd schot van Ligeon, maar schoot hij uit de draai over.

Het was dus AZ dat de leiding nam. Toch bleef Ajax in dezelfde lijn doorvoetballen. In de rust gaf De Boer aan dat zijn verdedigers en middenvelder nog verder moesten doorschuiven, waardoor de druk op AZ verder toenam. Daardoor kwam er voor de gasten wel meer ruimte en zij kregen daardoor ook kansen, die door Berrevoets onschadelijk werden gemaakt. De doelman hield zijn team in de wedstrijd. Ajax bleef geloven in de kansen. Diep in blessuretijd schoot Rodney Sneijder uit een corner direct raak, 1-1. ,,We hebben echt geknokt voor dat punt en dan ben je er blij mee dat de goal uiteindelijk nog valt", eindigde De Boer realistisch.

Opstelling Ajax A1: Stan Berrevoets; Daan Brinkman (46. Ricardo van Rhijn), Bryan Ottenhoff, Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Roly Bonevacia (80. Jeffrey Dekker), Rodney Sneijder, Ruben Ligeon (66. Rik Schouw); Florian Jozefzoon, Tom Boere (54. Allón Worms), Lorenzo Ebecilio.