Menu
Ajax A1 morst punten tegen Vitesse

Ajax A1 morst punten tegen Vitesse

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse met 2-2 gelijkgespeeld. Kasper Dolberg maakte beide goals voor het team van Gery Vink. In de kampioenspoule van de Eredivisie voor A-junioren blijft Ajax op de tweede plaatst staan.

,,Vitesse speelt altijd met een enorme drive tegen Ajax", zei Vink na afloop. ,,Vandaag ook weer. Maar als je in de race bent voor het kampioenschap, mag je hier geen punten laten liggen. We begonnen heel erg matig. Vooral de jongens die normaal de sterkhouders zijn van het team, waren ondermaats."

Vitesse nam op Papendal in de 23e minuut een 1-0-voorsprong, maar zag Ajax via Kasper Dolberg terugkomen in de wedstrijd. In de 41e minuut maakte de Deen uit een vrije trap de gelijkmaker, vlak na rust soleerde hij naar de 2-1. ,,Vlak na rust was onze beste fase. We hadden toen moeten uitlopen naar 3-1, maar dat deden we niet." In de 60e minuut viel de 2-2. Er waren in de slotfase nog grote kansen (o.a. voor invaller Ezra Walian), maar de bal ging er niet meer in.

Dure punten
Het zijn dure punten, die Ajax zaterdag liet liggen in de strijd om de landstitel. De achterstand op koploper AZ bedraagt nu vier punten, de Alkmaarders hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Vink: ,,Volgende week spelen we thuis tegen PSV. Dan kunnen we weer laten zien wat we waard zijn. Het kampioenschap is nog niet gespeeld."

Opsteker Dolberg
Kasper Dolberg miste de afgelopen duels vanwege een blessure, maar liet met twee goals zien weer helemaal terug te zijn. Dat is in ieder geval een mooie opsterker op weg naar de ontknoping van de titelstrijd. ,,Kasper was heel belangrijk vandaag", zei Vink. ,,Meteen twee goals, het is goed dat hij er weer bij is."

Ajax A1: Jeffrey de Lange; Azor Matusiwa (46. Teun van Zweeden), Deyovaisio Zeefuik, Leon Bergsma (70. Reda Boultam), Conner Blöte (30. Kaj Sierhuis), Dani de Wit, Matthijs de Ligt, Carel Eiting, Ché Nunnely, Kasper Dolberg, Vince Gino Dekker (35. Ezra Walian).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots (archief)