Menu
Ajax A1 na rust langs AZ

Ajax A1 na rust langs AZ

Ajax A1 heeft zaterdag een 4-1 overwinning op AZ A1 behaald. Op sportcomplex de Toekomst sloeg de koploper van de Eredivisie voor A-junioren na rust toe via goals van de invallers Sinan Keskin, Nick de Bondt en Danzell Gravenberch (foto). Halverwege stond het nog 1-1. Keeper Peter Leeuwenburgh (ingevallen voor de geblesseerde Mickey van der Hart) stopte halverwege de tweede helft een strafschop.

Ajax A1 kende een voortvarende start op de Toekomst. Al na zeven minuten zette Lesley de Sa zijn handtekening onder openingstreffer. De vleugelaanvaller voegde na zijn drie goals van vorige week opnieuw een doelpunt aan zijn totaal toe. Na een half uur spelen kwam AZ langszij. Spits Gino van Kessel trok de stand gelijk: 1-1.

Twee minuten na de gelijkmaker moest Ajax-doelman Mickey van der Hart geblesseerd van het veld. In een duel kreeg de keeper een tik tegen zijn hoofd, waarna hij niet verder kon spelen. Een dag na het tekenen van zijn eerste contract bij Ajax bleef zijn speeltijd daardoor beperkt tot 33 minuten.

Met keeper Peter Leeuwenburgh als vervanger van Van der Hart ging de thuisploeg op zoek naar meer treffers. Tien minuten na rust slaagde Ajax daarin dankzij een goal van Sinan Keskin. In de 71e minuut leek AZ vervolgens opnieuw de stand gelijk te trekken, maar Leeuwenburgh stopte een strafschop van AZ-spits Van Kessel. ,,Dat was een goed moment voor ons", sprak trainer Fred Grim na afloop. Voor hetzelfde geld was AZ op 2-2 gekomen en dan krijg je een heel andere wedstrijd. Naast de gestopte strafschop werden we namelijk ook nog twee keer door de paal gered. Al met al hadden we over geluk dus niet te klagen. Aan de andere kant: dat dwing je vaak ook af."

Vijf minuten voor tijd stelde Ajax de vierde competitiezege op rij definitief veilig. Nick de Bondt en Danzell Gravenberch tilden de benauwde 2-1 marge uiteindelijk alsnog naar een 4-1 zege. ,,Daardoor was de overwinning wel wat geflatteerd", vond Grim. ,,We hebben niet de hele wedstrijd kunnen domineren. Dat we dan alsnog winnen - met dank aan drie goals van onze invallers - is alleen maar mooi. Juist ook omdat veel spelers afgelopen week met hun nationale jeugdelftallen op pad waren. Dan sluipt er bij een aantal jongens toch wat vermoeidheid en concentratieverlies in. Gelukkig hebben de invallers hun waarde na rust bewezen."

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart (33. Peter Leeuwenburgh), Kenny Tete (46. Youssef Fennich), Mike Busse, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Fabian Sporkslede, Davy Klaassen, Darren Rosheuvel (46. Sinan Keskin), Lesley de Sa, Rowendy Schoop (60. Nick de Bondt), Viktor Fischer (85. Danzel Gravenberch).

Tekst en foto: Ajax.nl