Menu
Ajax A1 na rust langs Groningen

Ajax A1 na rust langs Groningen

Ajax A1 boekte een prima zege op FC Groningen A1. De Amsterdammers verlieten Groningen met een 0-3 overwinning. Siem de Jong behoorde tot de uitblinkers.

De middenvelder schoot twee keer raak voor de ploeg van trainer Sonny Silooy. De derde Amsterdamse treffer kwam van de voet van Mitchell Donald. ,,Dit is een heel goede overwinning, vooral omdat we het tegen Groningen bijna altijd lastig hebben’’, sprak Silooy tevreden. Desondanks verliep de eerste helft moeizaam voor Ajax. De gasten hadden de straffe wind tegen. ,,De wind had echt invloed op het spel’’, had Silooy gemerkt. ,,Bovendien lukte het de Groningers tot de rust om onze opbouw te verstoren, waardoor we de bal te vlug verspeelden. De tegenstander was vooral bij spelhervattingen gevaarlijk. Keeper Jeroen van Binsbergen behoedde ons voor de openingstreffer van de Groningers. In de tweede helft hebben we het, met de wind mee, goed afgemaakt. We hielden toen langer balbezit.’’
Acht minuten na de rust rondde De Jong een eentwee met Donald succesvol af: 0-1. Na een klein uur verdubbelde De Jong de Amsterdamse voorsprong. De centrale middenvelder profiteerde van uitstekend voorbereidend werk van Jan-Arie van der Heijden en Moestafa El Kabir. In de slotfase nam De Jong zelf het voorbereidende werk voor zijn rekening. Donald profiteerde en bepaalde de eindstand op 0-3.

Opstelling Ajax A1:
Van Binsbergen; Will, Wormgoor, Blind, Supusepa (84. De Heus); Donald, De Jong, Van der Heijden; Hasselbaink (71. Schell), Danso (55. El Kabir) en Campos.