Menu
Ajax A1 na rust langs Twente

Ajax A1 na rust langs Twente

Ajax A1 heeft zaterdag een 0-2 zege geboekt op bezoek bij VA FC Twente. Het duurde tot de zestigste minuut voordat het team van Fred Grim het verschil kon maken. Maar nadat Sven Nieuwpoort de score had geopend volgde al snel een tweede goal uit een kopbal van Davy Klaassen. Doordat de concurrentie punten lieten liggen, staat Ajax ‘los’ aan kop.

Grim had in de voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Twente ruim aandacht besteed aan de effectiviteit van zijn team. Ondanks het goede spel en de vele overwinningen beloont het team zichzelf te weinig, zo had de coach vooraf aangegeven. Vorige week tegen NEC/Oss kwam dat pijnlijk tot uitdrukking toen Ajax op de Toekomst twee keer op achterstand kwam en uiteindelijk ‘slechts’ 3-3 speelde.

Tegen de leeftijdgenoten van Twente duurde het opnieuw lang voordat de A1 zichzelf beloonde. Maar toen Sven Nieuwpoort in de zestigste minuut de score opende, werd al snel duidelijk dat Ajax niet opnieuw dezelfde fout zou maken. Uit een vlotte combinatie stoomde de rechtsback op tot in het zestienmetergebied van de tegenpartij en drukte vervolgens doeltreffend af: 0-1. Acht minuten later bepaalde Davy Klaassen de eindstand op 0-2. Een hoekschop van Youssef Fennich was een prooi voor de blonde nummer 10 van de koploper. Met gevoel voor precisie kopte Klaassen de bal tegendraads binnen.

Verdediger Sven Nieuwpoort (hier op archiefbeeld) schoot Ajax in de zestigste minuut op voorsprong. Verdediger Sven Nieuwpoort (hier op archiefbeeld) schoot Ajax in de zestigste minuut op voorsprong.

Het deed Grim deugd dat de overwinning als een echte teamprestatie voelde. Ook de nul telde extra voor Grim omdat hij in het centrum van de verdediging debutant Tom Noordhoff een prima wedstrijd zag spelen. De verdediger speelt normaal gesproken in de B1, maar mocht vanwege personele problemen in de laatste linie met de A1 meedoen. Samen met Fabian Sporkslede vormde hij het centrale duo achterin.

Grim: ,,Al met al was het van onze kant een heel goede wedstrijd. Er werd enorm goed gevoetbald en we creëerden veel kansen. Natuurlijk hadden we onszelf eerder moeten belonen. Bij een gelijke stand houd je de tegenstander toch in leven. Doordat ze hoop houden, kost ons dat veel extra energie. Gelukkig hebben we in het laatste halfuur het verschil kunnen maken. Daarna zag je ook dat het geloof direct weg was bij Twente.”

Doordat zowel Feyenoord A1 (tegen nummer 4 AZ A1) en PSV A1 punten verspeelden, gaat Ajax met 19 punten uit zeven duels alleen aan kop. Volgende week zaterdag wordt de mini-Klassieker Ajax A1 - Feyenoord A1 gespeeld.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Sven Nieuwpoort, Tom Noordhoff, Fabian Sporkslede, Mitchell Dijks (68. Darren Rosheuvel), Youssef Fennich, Davy Klaassen, Ouasim Bouy, Lesley de Sa (52. Abdelmalek El Hasnaoui), Rowendy Schoop (62. Danzell Gravenberch), Nick de Bondt.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees