Menu
Ajax A1 naar halve finale beker

Ajax A1 naar halve finale beker

Ajax A1 heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van Frank de Boer was zaterdag in de kwartfinale met 3-0 te sterk voor Willem II A1.

Ricardo van Rhijn maakte op fraaie wijze de 3-0. Ricardo van Rhijn maakte op fraaie wijze de 3-0.

Het bekerduel met Willem II was de eerste echte wedstrijd van het jaar voor Ajax A1. Vanwege afgelastingen is de competitie namelijk nog altijd niet hervat. ,,Het was prettig om weer eens voor het ‘echie’ te spelen”, aldus Frank de Boer na afloop van het duel dat op een kunstgrasveld van de Toekomst werd gespeeld.
Ajax, dat het moest doen zonder de zieke Rodney Sneijder, kwam tegen Willem II al snel op voorsprong door een eigen doelpunt van de Brabanders. In de 45ste minuut verdubbelde Randel Shakison na een snelle Amsterdamse counter de score. ,,We speelden een prima eerste helft”, zei De Boer. ,,We waren fel en gedisciplineerd en kwamen terecht op voorsprong. Ik moet ook Mitch Apau een compliment maken. Hij deed het uitstekend als vervanger van Sneijder.”
In de tweede helft werd het spel iets slordiger. Willem II drong wat meer aan en kreeg ook een paar goede mogelijkheden. Ricardo van Rhijn gooide in de 66ste minuut de wedstrijd op slot door de 3-0 te maken. Na een combinatie met Geoffrey Castillion rondde de inschuivende verdediger heel mooi af met een geplaatst afstandschot. ,,Dat slordige moet er nog wel uit, want het mag niet gebeuren dat Willem II daardoor terugkomt in de wedstrijd. Maar toch ben ik positief over deze wedstrijd. Vooral de instelling was erg goed.”
Ajax-doelman Marco Bizot is de baas in zijn doelgebied. Ajax-doelman Marco Bizot is de baas in zijn doelgebied.

Het is nog niet bekend tegen wie Ajax het in de halve finale moet opnemen. Ajax A1 hervat volgende week zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen AZ A1.
Opstelling Ajax A1:
Marco Bizot; Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison; Mitch Apau, Tom Overtoom, Tayfun Candan; Jarchinio Antonia (75. Atilla Yildirim), Geoffrey Castillion, Marvin Zeegelaar (64. Lorenzo Ebicilio).
Geoffrey Castillion omhelst Randel Shakison na de 2-0. Geoffrey Castillion omhelst Randel Shakison na de 2-0.