Menu
Ajax A1 naar halve finales beker

Ajax A1 naar halve finales beker

Ajax A1 heeft zich geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. De ploeg van Sonny Silooy was zaterdag in Alkmaar met 1-2 te sterk voor AZ. Ajax A2 bereikte de laatste vier niet.

Sonny Silooy was niet te spreken over het veld van AZ. ,,Al tijdens de warming-up was het veld omgeploegd." Sonny Silooy was niet te spreken over het veld van AZ. ,,Al tijdens de warming-up was het veld omgeploegd."

De wedstrijd in Alkmaar leek zaterdagmiddag al heel snel beslist. In de derde minuut werd Danilo Campos in stelling gebracht door Nathaniel Will. Campos ging alleen op de AZ-doelman af en rondde bekwaam af. Nog geen vijf minuten later was het weer raak voor de Amsterdammers. Dit keer was Campos de aangever en Renaldo Jongebloet de doelpuntenmaker.

Ondanks de snelle 0-2 voorsprong was de overwinning nog lang niet binnen voor Ajax . ,,We hadden gewoon op dezelfde voet moeten doorgaan”, zei Silooy na afloop. ,,Maar we gingen te veel lopen met de bal en de duels werden te makkelijk verloren.” AZ voerde de druk op, creëerde kansen (bal op de lat) en kwam nog voor rust terug tot 1-2.

Op het uitermate slechte veld had Ajax het vlak na rust ook nog even behoorlijk moeilijk. Maar tegen het eind van de wedstrijd kregen de Amsterdammers de wedstrijd weer onder controle en kwamen er ook weer kansen. Erixon Danso raakte de lat en ook Frank Olijve, Joël Tillema en Jongebloet waren dicht bij de 1-3. Het bleef echgter bij 1-2: genoeg voor een plek in de halve finale. ,,Daar ben ik heel blij mee”, aldus Silooy. ,,AZ is toch een sterke tegenstander. Dit zijn de wedstrijden waar de jongens het meeste van leren.”

Ajax A2 bereikte de halve finales niet van het bekertoernooi. De formatie van Gery Vink verloor in Friesland met 2-1 van sc Heerenveen A1. Naast Ajax A1 en Heerenveen behaalden ook RBC en PSV de halve eindstrijd. Het maakt Silooy niet uit wie de volgende tegenstander wordt in de strijd om de beker. ,,Als we maar thuis spelen.”

Opstelling Ajax A1: Padt; Will, Aslan, Blind, Supusepa; Tillema, Lazic, Olijve; Jongebloet, Campos, Danso (80. Jozefzoon).