Menu
Ajax A1 naar laatste 16 Youth League

Ajax A1 naar laatste 16 Youth League

Ajax A1 heeft zich in Parijs geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Youth League. De ploeg van Wim Jonk won, na een waar spektakelstuk, met 3-6 van Paris Saint-Germain. De zege betekent ook dat de ploeg met elf punten uit vijf duels zeker is van groepswinst. Absolute uitblinker was Zakaria El Azzouzi die maar liefst vier treffers voor zijn rekening nam.

El Azzouzi had van coach Wim Jonk in de punt van de aanval de voorkeur gekregen boven Adham El Idrissi, de topscorer van de A1 in de Youth League. De dribbelaar betaalde het vertrouwen met klinkende munt terug. De twee ploegen met de meeste schoten op doel in de gehele Youth League maakten er net zoals in de heenwedstrijd weer een levendig, open duel van. En opnieuw stapte Ajax als verdiende winnaar van het veld.

Met de 0-2-ruststand deed Ajax zichzelf nog te kort. De ploeg opende furieus en kreeg in de persoon van El Azzouzi binnen zeven minuten twee grote kansen. Eerst kreeg de linksbuiten de bal niet onder controle na een fraaie dieptepass van doelman Groothuizen. Daarna had de aanvaller het vizier niet op scherp staan na een mooie aanval over rechts. Na tien minuten leek Robert Muric op weg naar de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De volgende mogelijkheid was voor Donny van de Beek. Zijn schot ging eveneens naast het doel.

Na het sterke openingskwartier werden de teugels wat gevierd en kwam PSG wat beter in de wedstrijd. Groothuizen moest twee keer handelend optreden na schoten van de uitblinker aan de kant van de thuisploeg, Yakou Meïté. Beide keren liet de doelman de bal los, maar werd hij geholpen door zijn verdediging. Diezelfde Meïté stelde Groothuizen nog een keer op de proef met een schot in de korte hoek, maar weer was de doelman de winnaar.

Dat Ajax toch op voorsprong kwam was gezien het spelbeeld meer dan verdiend. El Azzouzi trok de bal, na een mooie individuele actie, voor op Vaclav Cerny die alleen maar hoefde in te tikken. De tweede treffer volgde tien minuten voor rust. Mauro Savastano werd weggestuurd door Nathan Leyder. De linksback was eerder bij de bal dan doelman Descamps. De voorzet kon door El Azzouzi in het lege doel worden getikt. De rechtsbuiten zorgde vlak voor rust ook nog bijna voor de 0-3. De magistrale stift had een beter lot verdiend dan de binnenkant van de paal.

Na de hervatting ontbrandde het duel volledig. Binnen elf minuten vielen er vier doelpunten te noteren. Eerst bracht Meite de spanning terug in de wedstrijd. Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten. El Azzouzi tilde met een schot in de lange hoek de marge weer naar twee. Drie minuten later zorgde Abdelhak Nouri op aangeven van Carel Eiting voor de 1-4. Weer twee minuten later zorgde een van richting veranderd schot voor de 2-4.

Nog was de honger van de jonge Ajacieden niet gestild en dan vooral die van El Azzouzi niet. Waar zijn stift in de eerste helft nog mislukte, was het dit keer wel raak: 2-5. Uit een corner kopte Bryan Goncalves de 3-5 achter Groothuizen.

Ajax leek er wat doorheen te zitten. PSG werd sterker en ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar zover liet Ajax het niet komen. Uit een counter maakte El Azzouzi er met zijn vierde van de middag zelfs nog 3-6 van.

Scoreverloop: 25. Cerny 0-1, 34. El Azzouzi 0-2, 49. Meïté 1-2, 51. El Azzouzi 1-3, 54. Nouri 1-4, 56. Augustin 2-4, 63. El Azzouzi 2-5, 69. Goncalves 3-5, 89. El Azzouzi 3-6.

Ajax A1: Indy Groothuizen, Shaquill Sno (75. Terry Lartey-Sanniez), Damon Mirani, Nathan Leyder, Mauro Savastano, Carel Eiting (61. Ashraf El Mahdaoui), Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Robert Muric, Zakaria El Azzouzi, Vaclav Cerny (65. Adham El Idrissi)

De basiself van Ajax A1 met Zakaria El Azzouzi als grootste verrassing. De basiself van Ajax A1 met Zakaria El Azzouzi als grootste verrassing.
De groepsfoto met beide teams. De groepsfoto met beide teams.
Vaclav Cerny was opnieuw belangrijk voor Ajax A1, hij opende de score in Parijs. Vaclav Cerny was opnieuw belangrijk voor Ajax A1, hij opende de score in Parijs.
Ajax juicht nadat Cerny zijn ploeg op voorsprong heeft gezet. Ajax juicht nadat Cerny zijn ploeg op voorsprong heeft gezet.
Ajax A1 kon zes keer juichen tegen PSG. Ajax A1 kon zes keer juichen tegen PSG.
El Azzouzi tikt de 0-2 binnen. Hij zou er nog drie maken... El Azzouzi tikt de 0-2 binnen. Hij zou er nog drie maken...