Menu
Ajax A1 neemt afstand van Feyenoord

Ajax A1 neemt afstand van Feyenoord

Ajax A1 heeft afstand genomen van concurrent Feyenoord. De Rotterdammers verloren woensdagavond al met 4-2 van FC Groningen en de Amsterdammers zetten daar vrijdag een 3-1 overwinning op Volendam tegenover. Alle goals kwamen op naam van John Goossens.

Ajax A1 miste in de vaste opstelling Mitchell Burgzorg wegens een schorsing. Zijn plaats, rechtsachter, werd ingenomen door Vurnon Anita. Voorin had trainer Sonny Silooy een vrije rol voor John Goossens in petto. Javier Martina bezette de linkerflank.

Hoewel Ajax de openingsfase sterker begon dan Volendam, dat afgelopen weekeinde Feyenoord nog met 2-0 had verslagen, was de eerste grote mogelijkheid voor de gasten. Kees Tol kwam in de negentiende minuut alleen voor Marco van Duin te staan, maar de Warmenhuizense doelman keerde de inzet uitstekend. Direct in de aanval daarop had Javier Martina Ajax op voorsprong kunnen zetten, maar zijn kopbal miste de juiste hoogte en ging over. Nauwelijks twee minuten later had de Ajax-doelman wel het nakijken. Hij was kansloos op een inzet van rechtsbuiten Bas Ent die in de verre hoek raakschoot, 0-1.

Ajax hoefde niet lang tegen die achterstand aan te kijken, want na een corner van Martina liet de communicatie tussen de doelman van Volendam en zijn verdedigers te wensen over. Daarvan profiteerde John Goossens met een geplaatste kopbal, 1-1. Het was ook de jeugdinternational die net voor rust de 2-1 maakte.

In de tweede helft deelde de ploeg van trainers Sonny Silooy en Dick de Groot al snel na rust de grootste slag uit aan de Volendammers. Het was weer Goossens die nu een voorzet van rechts voor de voeten kreeg. Hij aarzelde niet, 3-1. Acht minuten later leek Ajax op 4-1 te komen, maar de grensrechter vlagde de goal wegens buitenspel af.
Volendam liet zich niet meer zien, het was Ajax - dat overigens ook niet groots speelde -dat in het resterende gedeelte de beste kansen kreeg. Maar Rydell Poepon, die een paar keer in goede positie kwam, had niet het geluk dat hij nodig had. Daardoor bleef het 3-1.

Door de zege loopt de voorsprong op Feyenoord op tot zes punten. Bovendien heeft Ajax nog een wedstrijd minder gespeeld dan de Rotterdammers.

Opstelling Ajax 1: Marco van Duin; Vurnon Anita, Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Murat Yildirim (79. Chakib Tayeb), John Goossens (72. Jordy Brouwer), Jan Vertonghen (Yassine Ben-Moussa); Sergio Zijler, Rydell Poepon, Javier Martina.

De stand:
Ajax 21-45
Feyenoord 22-39
FC Groningen 23-36
sc Heerenveen 20-35
Sparta R'dam 20-32
PSV 20-30
ADO Den Haag 20-29
Twente/Herac. 20-23
Excelsior 21-23
FC Volendam 22-23
Vitesse/AGOVV 19-22
AZ 20-22
RKC Waalwijk 22-22
FC Utrecht 20-19