Menu

Ajax A1 neemt voorbeeld aan Ajax 1

Net als het eerste heeft ook het hoogste jeugdelftal van Ajax een 2-1 overwinning geboekt op NEC in Nijmegen. De zege werd pas in blessuretijd binnengehaald.

Het duel tegen NEC zou eigenlijk afgelopen zaterdag worden gespeeld maar werd door de burgemeester van Nijmegen, Guusje ter Horst, verboden uit angst voor een demonstratie van Ajax-supporters tegen de combiregeling.

De mannen van Danny Blind speelden de eerste helft erg goed. Ajax controleerde het spel en kwam dan ook op voorsprong. Uit een corner schoot Hedwiges Maduro de 1-0 binnen.

Na rust kreeg de A1 twee dotten van kansen om de voorsprong te vergroten maar verzuimde dit te doen. Door een fout in de opbouw van Ajax kwamen de Nijmegenaren zelfs op gelijke hoogte.

Pas in blessuretijd werd orde op zaken gesteld. En hoe! Na een perfecte voorzet van de jonge Tom de Mul kwam de bal op het hoofd van Ryan Babel en die maakte het uitstekend af. Opnieuw nam Ajax drie punten mee naar Amsterdam.

,,In de eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong," zei Danny Blind na afloop van de wedstrijd. Nu gaat het er om spannen. Voor ons is de wedstrijd tussen Heerenveen en Willem II erg belangrijk. Als de Friezen niet verder komen dan een gelijkspel blijft Ajax in de race voor de titel."

Maar dan moet de A1 zaterdag op De Toekomst zelf eerst nog winnen van De Graafschap. Dan wacht op dinsdag 20 mei de topper tegen koploper Heerenveen.

De stand:

sc Heerenveen 24-51
Vitesse 24-48
Ajax 24-46
PSV 25-45
AZ 25-40
Willem II 25-40
NEC 24-33
FC Utrecht 25-30
ADO Den Haag 25-29
Feyenoord 25-28
Sparta 25-28
FC Twente 25-25
Fort.Sittard 25-23
De Graafschap 25-22