Menu
Ajax A1 niet verder dan gelijkspel

Ajax A1 niet verder dan gelijkspel

Op sportpark de Toekomst speelde Ajax A1 zaterdagmiddag gelijk (1-1) tegen de A1 van FC Utrecht. Lorenzo Burnet scoorde namens de Amsterdammers.

Terwijl veel wedstrijden werden afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden – onder andere door onweer en regen – hadden de Ajacieden van de A1 voornamelijk last van wind. Verder was het prima, vooral de eerste helft van de wedstrijd.

,,We begonnen fantastisch aan de wedstrijd’’, blikt De Boer terug op het duel van zaterdagmiddag. Het hoogste jeugdelftal van Ajax begon erg sterk. Via Tom Boere en Rodney Sneijder kreeg Ajax grote kansen voorgeschoteld. ,,Tom maakte eerst een mooie kopbal daarna ging hij alleen op de keeper af. Rodney schoot daarna op de paal’’, licht De Boer toe. In de 21ste minuut scoorde Lorenzo Burnet vanuit een hoekschop de 1-0.

Een kleine negen minuten later kwam Utrecht op gelijke hoogte wegens een fout in de achterhoede van Ajax. ,,We verloren op een gegeven moment de grip op de wedstrijd’’, zegt De Boer. ,,We kwamen er even niet goed in, maar daarna schakelden we om. We hebben nog goede mogelijkheden gehad om te scoren,’’ De jeugdtrainer doelt onder andere op Davy Klaassen, die veel lof ontving van De Boer.


De Ajacieden startten heel goed aan de wedstrijd. De Ajacieden startten heel goed aan de wedstrijd.

Al met al was het voor beide teams een interessante wedstrijd, vindt De Boer. Tevreden? ,,Nee dat niet, we moeten gewoon iedere thuiswedstrijd winnen.’’

Zaterdag 5 december, op de dag dat de goede Sint de wensen van kinderen uit heel Nederland in vervulling laat gaan, moet het team van Frank de Boer zélf hun wens zien te verwezenlijken tegen PSV A1.

Opstelling Ajax A1:
Stan Berrevoets, Ricardo van Rhijn, Roly Bonevacia, Dico Koppers, Lorenzo Burnet, Rik Schouw (72. Ruben Ligeon), Rodney Sneijder, Davy Klaassen (75. Ricardo Kip), Jeffrey Dekker (76. Jody Lukoki), Tom Boere, Yanic Wildschut.


Tom Boere kreeg veel kansen tegen Utrecht. Tom Boere kreeg veel kansen tegen Utrecht.
Ajax A1 kwam in de 21ste minuut op een 1-0-voorsprong. Ajax A1 kwam in de 21ste minuut op een 1-0-voorsprong.

Een duel om de bal. Een duel om de bal.

Boere probeert de tegenstander voorbij te lopen. Boere probeert de tegenstander voorbij te lopen.