Menu
Ajax A1 nog altijd op stoom

Ajax A1 nog altijd op stoom

Ajax A1 heeft de zesde opeenvolgende zege geboekt. Op het eigen terrein van de Toekomst waren goals van Toby Alderweireld en Danillo Sousa Campos voldoende voor de 2-0-zege op FC Utrecht.

In de wedstrijd tegen FC Utrecht hoopte trainer Sonny Silooy dat de goede lijn van de laatste weken doorgetrokken kon worden. Dus niet 45 minuten goed spelen en de taken naar behoren uitvoeren, maar zestig minuten. ,,Dat lukte helaas niet, want ook nu speelden we 45 minuten op de manier die ik graag zie."

Dat was vooral de eerste helft. Ajax domineerde op alle fronten, was gevaarlijk en had veel balbezit. Toch viel het doelpunt na een dik half uur niet uit goed veldspel, maar uit een standaardsituatie. Toby Alderweireld werkte de bal na een corner van Danillo Sousa Campos
achter de Utrechtste doelman. ,,We kregen veel kansen, vooral vanuit ons middenveld met Jordy Schell en Nathaniel Will. Maar zelfs toen we een-op-een met de keeper kwamen te staan, lukte het ons niet te scoren. Dat was wel jammer, want er was veel publiek op afgekomen en dan is het leuk als je veel scoort."

Snel na de rust kwam Ajax op 2-0. De actie kwam van Erixon Danso die Frank Olyve de diepte zag inlopen. Danso bereikte Olyve, die zette voor en Schell wilde inschieten, maar slaagde daar niet in. Danillo stond echter op de juiste plaats om 2-0 te maken. ,,Dan hoop je dat we de druk van onszelf afhalen door meer te scoren. Maar we werden rommelig. Utrecht ging een-op-een spelen en dus kwamen er meer kansen. We waren zeker in de gelegenheid om uit te lopen naar 4-0 of 5-0. Dan maak je je het zoveel makkelijker."

Hoewel Utrecht ook nog kansjes kreeg op een tegentreffer, bleef de 2-0 op het scorebord. ,,We maken per week minder fouten, dus dat gaat heel goed. Bovendien is het jaren geleden dat een A1-elftal zes overwinningen op rij boekten. We hopen dat we volgende week uit bij Sparta die reeks een goed vervolg kunnen geven", aldus trainer Sonny Silooy.

Opstelling Ajax A1:
Ouwerkerk; Arslan, Alderweireld, Blind, Supusepa; Olijve (55. Uiterloo), Schell, Will; Lazic, Danso (70. Antonia) en Sousa Campos.