Menu
Ajax A1 ondanks overwicht gelijk

Ajax A1 ondanks overwicht gelijk

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 2-2 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kwamen ondanks het feit dat ze heer en meester waren, tot twee keer toe op achterstand. Boban Lazic en Tom Noordhoff waren de doelpuntenmakers namens Ajax A1.

Omdat beide doelmannen, Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas geblesseerd waren, stond Xavier Mous op doel bij Ajax A1 op bezoek bij ADO Den Haag. De doelman kreeg niet veel te doen, want het was vooral Ajax dat de voetballende ploeg was. Dat ADO wel twee keer scoorde uit de drie keer dat ze voor het doel kwamen was ongelukkig te noemen.

Uit een counter kwam de thuisploeg in de twintigste minuut op voorsprong. ,,We waren heer en meester", analyseerde trainer Fons Groenendijk na afloop. ,,Maar we kwamen toch achter. In de rust heb ik aangegeven dat we één van de betere wedstrijden aan het spelen waren van het seizoen. We kenden geen zwakke plekken en iedereen voetbalde vanuit zijn taak. Ik ben zeer tevreden. Het enige negatieve is de uitslag", aldus Groenendijk.

Want na rust stond Ajax al snel weer naast ADO. Boban Lazic rondde een solo af met een doelpunt, 1-1. ,,En dat het daarna snel weer 2-1 werd uit de enige fatsoenlijke aanval van ADO van de wedstrijd, was misschien te wijten aan concentratieverlies", dacht Groenendijk. ,,Wij hebben echt stappen gemaakt, zijn tot de laatste seconde doorgegaan. Ik ben tevreden met wat ik heb gezien. Zeker op een veld waarop normaal gesproken alleen koolrapen worden geteeld. De spelers beseffen wat er voor nodig is om in Ajax 1 te voetballen. Dat het resultaat dan iets minder is, gebeurt dan wel eens."

Ajax A1 kreeg twee minuten voor tijd alsnog de meer dan verdiende gelijkmaker. Tom Noordhoff kopte de bal in na goed terugleggen van Nick de Bondt.

Opstelling Ajax A1: Xavier Mous; Kenny Tete, Danzell Gravenberch, Bas Kuipers (64. Branco van den Boomen), Jairo Riedewald; Djavan Anderson; Tom Noordhoff, Abdel El Hasnaoui; Boban Lazic (79. Derwin Martina), Queensy Menig (64. Jordy Bitter), Nick de Bondt

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst