Menu
Ajax A1 onderuit bij Sparta

Ajax A1 onderuit bij Sparta

Ajax A1 heeft zaterdag op bezoek bij Sparta Rotterdam A1 met 4-3 verloren. Na de prima competitiestart van vorige week (4-0 zege op sc Heerenveen/Emmen A1) moest het team van Frank de Boer tijdens de tweede speelronde de eerste nederlaag incasseren.

Dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden, ondervond Ajax A1 zaterdagmiddag in Rotterdam. Na de klinkende competitiestart ging het team van Frank de Boer op bezoek bij Sparta in een doelpuntrijk duel nipt onderuit. De Boer trok na afloop een treffende vergelijking. ,,Kijk naar het eerste team van Sparta. Vorig week wonnen ze hun eerste duel in de Jupiler League met 12-1 van Almere City en gisteravond verloren ze met 3-0 van RBC. Zo gaat dat dus in het voetbal. De wedstrijd van de week ervoor zegt niets. Ook bij ons niet.”

Op het kunstgras van Sparta kwam Ajax A1 al na drie minuten op een 1-0 achterstand. Een verkeerde terugspeelbal van Stefano Denswil werd de bezoekers al snel fataal. Gelukkig voor Denswil werd zijn fout enkele minuten later alweer door een teamgenoot gecompenseerd. Na een combinatie tussen Jody Lukoki en Ruben Ligeon schoot Ligeon van dichtbij raak: 1-1.

Na de openingsfase had het team van De Boer, onder toeziend oog van Davy Klaassen, het betere van het spel. Klaassen is herstellende van zijn hoofdwond die hij afgelopen week tegen Heerenveen A1 opliep. De spelmaker zag vanaf de zijlijn dat zijn team na de 1-1 kansen kreeg, onder meer via een kopbal van spits Tom Boere. Toch was het opnieuw Sparta dat na 27 minuten voor de tweede keer de leiding nam. En net als bij de eerste tegengoal waren de spelers van de A1 er pijlsnel bij om hun fout te herstellen. In de 29e minuut zorgde Ligeon met een fraai schot in de kruising alweer voor de gelijkmaker: 2-2.

In de tweede helft hield Ajax-keeper Chiel Kramer zijn team aanvankelijk nog in de race. Dankzij enkele goede reddingen kon Ajax twaalf minuten voor tijd voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen. Een vrije trap van Denswil werd niet goed verwerkt door de doelman van Sparta, waarna Lukoki de bal oppikte en Ajax’ derde goal dacht te maken. Zijn inzet stuitte echter terug via de paal, waarna invaller Terell Ondaan het beslissende zetje gaf: 2-3.

Lang kon de A1 er niet van genieten, want direct uit de aftrap na de goal ontstond alweer een nieuw doelpunt. Dit keer voor Sparta via de zoon van ex-prof Dennis de Nooijer. ,,Heel naïef en onprofessioneel”, was De Boer helder over die makkelijk weggegeven treffer. Het betekende het startsein voor een spannende slotfase waarin De Nooijer junior uiteindelijk het definitieve oordeel over Ajax velde. In de extra tijd bracht hij zijn team de overwinning en Ajax A1 de eerste nederlaag van het seizoen: 4-3. ,,Het was allemaal vrij teleurstellend”, besloot De Boer.

Opstelling Ajax A1: Chiel Kramer, Ruben Ligeon, Joël Veltman, Stefano Denswil, Dico Koppers, Joeri de Kamps (80. Ricardo de Kip), Fabian Sporkslede, Youssef Fennich (66. Terell Ondaan), Jody Lukoki, Tom Boere, Lesley de Sa.

Scoreverloop: 3. 1-0, 7. Ligeon 1-1, 27. 2-1, 29. Ligeon 2-2, 78. Ondaan 2-3, 79. 3-3, 90. 4-3.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst