Menu
Ajax A1 onderuit in Groningen

Ajax A1 onderuit in Groningen

Ajax A1 heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij FC Groningen/Cambuur A1 ging het team van trainer Fred Grim met 3-0 onderuit. Vlak voor en na rust kreeg de regerend landskampioen een tegengoal te verwerken. Uiteindelijk viel er ook nog een derde tegendoelpunt. Ricardo Kishna maakte na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree.

De nederlaag in Groningen geeft Grim genoeg punten om de komende twee weken met zijn team mee aan de slag te gaan. ,,Met name de eerste twee tegentreffers legden zaterdagmiddag iets bloot”, zo zei de coach van Ajax A1 na afloop. ,,Het waren mentaal gezien twee lastige momenten om een doelpunt tegen te krijgen, kort voor en na rust. Maar in plaats van te strijden gingen de koppies naar beneden. Dat moet anders, want de spelers moeten leren omgaan met tegenslagen. Daar gaan we dus met elkaar aan werken.”

Het hoort allemaal bij het leerproces dat de A1 tijdens de eerste weken van het seizoen doormaakt. De nieuwe lichting A-junioren moet onder leiding van Grim en assistent Kenneth Perez stappen maken in hun ontwikkeling. Mede daarom is het jammer dat komende week veel spelers met hun nationale jeugdselectie op pad gaan. Grim: ,,Het hoort erbij, maar zeker aan het begin van het seizoen hou je de jongens het liefst bij elkaar. Het neemt uiteraard niet weg dat we met de thuisblijvers aan de slag gaan.”

Naast de nederlaag viel er ook nog positief nieuws vanuit Groningen te melden. Ricardo Kishna (17) maakte na anderhalf jaar blessureleed (knie) zijn rentree. Een kwartier voor tijd loste de aanvaller Sheraldo Becker af. ,,Hij heeft er heel hard voor gewerkt om weer terug te komen. Dit is een mooie beloning voor hem”, zei Grim daarover.

Volgende week is er in verband met (jeugd)interlands geen competitieprogramma. Ajax A1 hervat de competitie op zaterdag 15 september met een uitwedstrijd tegen Sparta A1. ,,Dan moeten we ons gaan revancheren. De komende twee weken gaan we goed benutten om weer wat stappen in het leerproces te maken.”

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Kenny Tete, Denzel Gravenberch, Robert van Koesveld (72. Bas Kuipers), Darren Rosheuvel, Tom Noordhoff (46. Branco van den Boomen), Abdelmalek El Hasnaoui, Sinan Keskin (67. Djavan Anderson), Sheraldo Becker (75. Ricardo Kishna), Quincy Meenig, De Bondt (46. Elton Acolatse).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst