Menu
Ajax A1 ‘op kwaliteit’ langs AZ

Ajax A1 ‘op kwaliteit’ langs AZ

Ajax A1 boekte dit weekend een verdiende overwinning op AZ A1. Op de Toekomst wonnen de Ajacieden de Noord-Hollandse derby met 3-1.

,,Ik ben tevreden over het resultaat, maar de uitvoering kan beter’’, plaatste Ajax-trainer Sonny Silooy een kritische kanttekening bij de zege. De Ajacieden opereerden bij vlagen slordig op de vertrouwde Toekomst. ,,Vijf spelers zaten niet in de wedstrijd’’, zag de Ajax-trainer. Silooy heeft wel een idee waarom bepaalde spelers een moeilijke periode doormaken.

Jan-Arie van der Heijden schiet de bal voorbij een speler van AZ. Jan-Arie van der Heijden schiet de bal voorbij een speler van AZ.

,,Sommige jongens spelen hun wedstrijden in de A1 en bij Jong Ajax. Vermoeidheid kan dan een rol spelen. Voor de wedstrijd was het doel om een goede uitslag neer te zetten. Omdat teveel spelers niet goed in de wedstrijd zaten, is dat niet helemaal gelukt.’’
Danillo Campos, op papier nog een B-junior (maar dit seizoen een vaste waarde in de A1), ontwikkelde zich tot de uitblinker aan Ajax-kant. De Braziliaanse linksbuiten nam twee van de drie treffers voor zijn rekening. Ook B-junior Daley Blind behoorde tot de betere Ajacieden. Na 26 minuten rondde Campos een fraai aangesneden voorzet van Nathaniël Will simpel af: 1-0. De Amsterdammers voerden de druk na de openingstreffer flink op. Toch nam Ajax na rust pas afstand van de Alkmaarders. Acht minuten na de rust kogelde Campos de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek (2-0).

Toby Alderweireld is verwikkeld in een fel duel om de bal. Toby Alderweireld is verwikkeld in een fel duel om de bal.

Zes minuten later werd het treffen beslist door Mitchell Donald. De middenvelder bracht met een bekeken schot de 3-0 op het scorebord.
Ajacied Ivo de Heus had in de slotfase veel pech met zijn eigen doelpunt. De invaller raakte een uittrap van de AZ-doelman helemaal verkeerd, waarna de bal ongelukkig genoeg in het doel van Koen Verhoeff verdween. ,,Uiteindelijk hebben we de wedstrijd op kwaliteit gewonnen’’, besloot Silooy zijn terugblik.

Mitchell Donald legt aan voor een schot. Mitchell Donald legt aan voor een schot.

Opstelling Ajax A1:
Verhoeff; Wormgoor (65. Lachman), Alderweireld, Blind, Will; Donald, De Jong (73. Lazic), Van der Heijden (65. De Heus); Schell (69. Hasselbaink), Danso (69. El Kabir) en Campos.