Menu
Ajax A1 op weg naar Engeland

Ajax A1 op weg naar Engeland

Ajax A1 speelt dinsdag tegen Chelsea om een plaats in de halve finale van de UEFA Youth League. Coach Gery Vink blikte vlak voor vertrek naar Engeland vooruit op de wedstrijd.

Gery, hoe staan jullie ervoor?
,,We hebben dit weekend een goede wedstrijd gespeeld tegen NEC (1-3-winst, red.), alleen dat was nog niet met de volledige groep die nu meereist. Het liefst ben je al wat langer bij elkaar. Aan de andere kant: iedereen kent elkaar goed en is vertrouwd met de manier van spelen. Vanavond werken we nog een gezamenlijke training af en dan moeten we er klaar voor zijn."

De Ajacieden zijn klaar voor vertrek.
De Ajacieden zijn klaar voor vertrek.
Edwin van der Sar en Marc Overmars reizen mee met de ploeg.
Edwin van der Sar en Marc Overmars reizen mee met de ploeg.
Ook Donny van de Beek en Vaclav Cerny zijn weer van de partij.
Ook Donny van de Beek en Vaclav Cerny zijn weer van de partij.
Klaar om in te checken!
Klaar om in te checken!

Je mist een paar spelers die er vorige keer wel bij waren. Hoe vang je dat op?
,,We missen Kasper Dolberg en Stan van Bladeren vanwege een blessure en Dani de Wit en Deyvaisio Zeefuik ontbreken vanwege een schorsing. Dan ga je kijken hoe je dat kunt opvangen. Vandaar ook dat we bijvoorbeeld Indy Groothuizen en Aschraf El Mahdioui meenemen als dispensatiespelers. Aschraf is een speler met wie ik vorig seizoen een fantastisch Copa-toernooi heb meegemaakt. Ik weet zeker dat hij van grote waarde kan zijn voor ons tegen Chelsea.”

Hoe belangrijk is het bereiken van de halve finales?
,,Voor de uitstraling van de club, voor de internationale allure van Ajax zou het écht heel mooi zijn als we de halve finales halen. Het is wat dat betreft een essentiële wedstrijd. Chelsea is de top van Europa, je kunt je laten zien als club.”

Wat weten jullie van Chelsea?
,,Ze hebben een groep van 50, 60 spelers waar ze in hun hoogste jeugdelftallen gebruik van kunnen maken. Dat is een enorme vijver. Het is  ook best lastig te voorspellen welke elf spelers ze dinsdag opstellen. Ze spelen echt Engels: 4-2-3-1, met veel loopvermogen, technische kwaliteit en fysieke kracht. Ze hebben veel grote, sterke spelers.”

Hoe wapen je je tegen zo’n team?
,,Wij moeten er gewoon heel veel voetbal tegenover stellen. De ruimte zoeken, goed tussen de linies spelen. Daar hebben we ook de spelers voor. Maar het belangrijkste is dat we met een enorme drive spelen. Het wordt hoe dan ook een mooie wedstrijd en voor ons een belangrijk meetmoment.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees