Menu
Ajax A1 op weg naar Moskou

Ajax A1 op weg naar Moskou

Ajax A1 is dinsdag om 11:40 uur vertrokken naar Moskou, waar woensdag het UEFA Youth Leagueduel met Spartak Moskou op het programma staat. De missie is duidelijk: ,,We willen terugkomen met een goed resultaat”, aldus coach Wim Jonk.

De return tegen de kampioen van Rusland staat woensdag 25 november op het programma op de Toekomst. Ajax gaat er alles aan doen om in Moskou een goede uitgangspositie te bewerkstelligen.

,,We willen met onze eigen speelwijze een goed resultaat halen”, zegt Jonk, die wel beseft dat Spartak een geduchte tegenstander is. ,,We hebben beelden gezien. Het is een ploeg met heel veel individuele kwaliteiten en fysieke kracht. Het wordt een interessant duel. Ze hebben op het middenveld een aantal goede spelers lopen. Hun nummers 10 en de 8 duiken vaak op in het zestienmetergebied. Voorin hebben ze een uitstekende nummer 7: een klein behendig mannetje, die aan beide kanten kan spelen. Wij moeten ze proberen iets op te leggen wat ze niet gewend zijn, dan komt hopelijk hun kwetsbaarheid aan het licht.”

Na aankomst in Moskou reist de 19-koppige selectie van Ajax A1 meteen door naar de Spartak Academy voor een laatste training op het veld waar woensdag ook de wedstrijd plaatsvindt. De A1 moet het zonder Vince Gino Dekker stellen. De aanvaller kampt met een knieblessure.

Ajax TV Live
Spartak Moskou A1 - Ajax A1 is woensdag LIVE te zien op Ajax TV Live. De aftrap is om 11:00 uur Nederlandse tijd (in Moskou is het door tijdsverschil twee uur later).

Tekst en foto: Ajax.nl