Menu
Ajax A1 opent competitie met zege

Ajax A1 opent competitie met zege

Ajax is de Eredivisie voor A-junioren 2012 – 2013 goed begonnen. Woensdag boekten de talenten van trainer Fred Grim en zijn assistent Kenneth Perez een 2-0 overwinning op ADO Den Haag A1. Na de verloren Supercupwedstrijd tegen sc Heerenveen (zaterdag, 2-1) revancheerden de Amsterdammers zich op de leeftijdgenoten van ADO Den Haag, in de eerste speelronde van de nieuwe competitie.

De A1 kwam flitsend uit de startblokken. De Ajax-talenten hadden blijkbaar zondag goed opgelet bij NEC – Ajax, want ook het vlaggenschip snelde al in de beginfase naar een comfortabele voorsprong. Sinan Keskin leverde knap voorwerk en een prima assist bij de openingstreffer van Nick de Bondt. Slechts drie minuten na de 1-0 sloeg Quincy Meenig toe. De buitenspeler bekroonde een sterke actie met een doeltreffend schot: 2-0. Op dat moment waren er 22 minuten gespeeld.

Ajax kon de sterke start wel een vervolg geven, met dwingend spel, maar slaagde er niet in nogmaals te scoren. Onder meer een royale kans van Abdelmalek El Hasnaoui had dé wedstrijd vroegtijdig moeten beslissen. De sterk spelende nummer 10 in de ploeg van Grim miste zijn mogelijkheid… Nog voor de rust kreeg Ajax meerdere kansen om toe te slaan. Het bleef bij de 2-0.

Ook in de tweede helft hadden de Amsterdammers weinig te duchten van de Hagenaars. Bij de eerste ADO-kans van de wedstrijd – na 74 minuten voetbal! – bewees ook keeper Peter Leeuwenburgh zijn waarde. De doelman, die een voorlopige uitverkiezing op zak heeft voor Oranje Onder 19, voorkwam met zijn voet een tegentreffer. Ondanks de zorgeloze overwinning behoorde invaller Boban Lazic woensdag tot de pechvogels op de Toekomst. De aanvaller loste De Bondt af na een uur spelen af. Dik twintig minuten later moest de rappe Lazic zich alweer geblesseerd laten vervangen. Ook basisspeler Danzell Gravenberch moest zich de tweede helft geblesseerd laten wisselen.

Fred Grim kon woensdag met zijn A1 de eerste échte zege bijschrijven van het nieuwe seizoen. Fred Grim kon woensdag met zijn A1 de eerste échte zege bijschrijven van het nieuwe seizoen.

,,Ik ben hartstikke blij met deze zege, het is ook een belangrijke overwinning voor de jongens'', blikte trainer Grim terug op de zege op ADO. ,,We zijn met zijn allen toch een nieuw proces ingegaan. Deze zege geeft vertrouwen. Met deze succesbeleving kunnen we weer een vervolgstap zetten naar de volgende wedstrijd.''

,,Ik was alleen in de rust wel boos dat we honderd procent kansen op de 3-0 en 4-0 hadden laten liggen. ADO bleef er daardoor in geloven, terwijl we na 45 minuten klaar hadden kunnen zijn. Een doelstelling voor de volgende wedstrijd is het eerder afmaken van een duel. Als je de trekker over kunt halen, moet je dat ook doen. Ook dat is onderdeel van het leerproces.''

Naast Leeuwenburgh hebben ook de A1-spelers Darren Rosheuvel, Danzell Gravenberch, Sinan Keskin, Abdelmalek El Hasnaoui, Nick de Bondt en Quincy Menig een plek in de voorselectie van Onder 19. Ook Ajax' derde keeper Mickey van der Hart behoort tot die voorlopige selectie.

Ajax A1 is dit seizoen de titelverdediger in de landelijke Eredivisie voor A-junioren. De ploeg van Grim vervolgt het seizoen op 1 september met een uitwedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur A1. De thuiswedstrijden van Ajax op de Toekomst (met de zaterdag als vaste speeldag) beginnen om 14:30 uur en zijn gratis toegankelijk.

Houd ook Ajax TV in de gaten voor live-uitzendingen van diverse jeugdduels. Ajax A1 - ADO Den Haag A1 was woensdag live te volgen op Ajax Exclusive TV. Zaterdag 25 augustus wordt live de Supercupwedstrijd tussen Ajax C1 en Feyenoord/Excelsior C1 uitgezonden. De kleine Klassieker begint om 12:00 uur en wordt ook gespeeld op de Toekomst.

Opstelling Ajax A1:

Peter Leeuwenburgh; Djavan Anderson, Danzell Gravenberch (53. Joey Papamelodias), Robert van Koesveld, Darren Rosheuvel; Tom Noordhoff, Abdelmalek El Hasnaoui (72. Elton Acolatse), Sinan Keskin (76. Branco van den Boomen); Quincy Menig, Sheraldo Becker, Nick de Bondt (60' Boban Lazic/81. Derwin Martina).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst