Menu
Ajax A1 opent met gelijkspel

Ajax A1 opent met gelijkspel

Ajax A1 heeft de eerste wedstrijd in de Eredivisie voor A-junioren met 0-0 gelijkgespeeld tegen NEC. ,,Ik ben tevreden over de instelling", sprak de debuterende A1-trainer Frank de Boer na afloop.

Ajax A1 was een aantal keer dicht bij een treffer. Ajax A1 was een aantal keer dicht bij een treffer.

,,Als je de hele wedstrijd bekijkt, dan hadden wij een klein overwicht, maar het gelijkspel vond ik uiteindelijk wel terecht", concludeerde Frank de Boer.

Ajax had de wedstrijd in de eerste helft goed onder controle en kreeg ook een paar goede mogelijkheden. ,,Als Marvin Zeegelaar de bal met zijn rechtervoet had meegenomen had hij kunnen scoren", had De Boer gezien. ,,Maar hij dacht dat hij alleen een linkervoet had en bleef staan." Daardoor ging de kans verkeken. Ook Rodney Sneijder had met wat meer geluk kunnen scoren. NEC kon daar (nog) niets tegenover zetten.

Frank de Boer (l) coacht zijn ploeg. De debuterende A1-trainer prees de instelling van zijn pupillen. Frank de Boer (l) coacht zijn ploeg. De debuterende A1-trainer prees de instelling van zijn pupillen.

Ajax begon goed aan de tweede helft en schoot een paar keer net voorlangs. Maar vervolgens brak er een Nijmegens kwartiertje aan, waarin de NEC'ers goede kansen kregen. Ajax redde echter ternauwernood. ,,Het laatste kwartier was echter weer voor ons", zei De Boer. ,,We kregen dan geen honderd procent kansen maar met een beetje geluk was er wel een in gegaan. In de laatste seconde echter kreeg NEC nog een kleine kans." Waardoor De Boer kon leven met een punt. ,,Ik ben niet tevreden over het spel, maar wel over de inzet. Dat is de basis. Als de instelling goed is, kunnen we daar vanuit verder bouwen!"

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot, Lorenzo Ebecilio (64. Nick Koppers), Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison; Roly Bonevacia, Tom Overtoom, Rodney Sneijder (46. Mitch Apau); Florian Jozefzoon (85. Jarchino Antonio), Geoffrey Castillion (75. Attila Yildirim), Marvin Zeegelaar