Menu
Ajax A1 opnieuw stap dichter bij titel

Ajax A1 opnieuw stap dichter bij titel

Ajax A1 heeft zaterdag opnieuw een goede stap richting het kampioenschap gezet. De koploper van de Eredivisie voor A-junioren was duidelijk te sterk voor de leeftijdsgenoten van Vitesse/AGOVV: 1-6. Enige tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van linksback Mitchell Dijks. Het duel in Arnhem lag daardoor veertig minuten stil.

Het is nog slechts een kwestie van tijd voordat de A1 het kampioenschap definitief kan veiligstellen. Drie dagen na de uitzege bij NEC won het team van Fred Grim en Dennis Bergkamp ook op bezoek bij Vitesse/AGOVV. De drie punten zorgden ervoor dat het kampioenschap opnieuw een stap dichterbij kwam. Zeker omdat de concurrentie, met nummer 2 Feyenoord voorop, punten liet liggen. Als Feyenoord dinsdag (16:00 uur) het inhaalduel van AZ verliest, is Ajax A1 zonder te spelen kampioen. Een volgende mogelijkheid doet zich anders volgende week zaterdag voor als Ajax A1 de leeftijdsgenoten van PSV op bezoek krijgt.

Voor rust had de A1 al afstand genomen van de tegenstander. Ricardo Kip en Ouasim Bouy (foto boven) waren in de eerste driekwartier trefzeker op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Mitchell Dijks, hier op archiefbeeld, viel geblesseerd uit. Mitchell Dijks, hier op archiefbeeld, viel geblesseerd uit.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er veel. Eerst zette verdediger Stefano Denswil de A1 na 57 minuten op een comfortabele 0-3 voorsprong. Die vergrootte marge werd drie minuten later echter alweer ingelopen door de thuisploeg. Bij die tegengoal kreeg de koploper nog een andere tegenvaller te verwerken. Verdediger Mitchell Dijks viel geblesseerd uit en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het duel lag daarna zo’n veertig minuten stil. ,,Twee spelers van Vitesse en Mitchell streden om een afgeslagen bal", beschrijft Grim de situatie waarbij zijn linksback geblesseerd raakte. ,,De Vitesse-speler won het duel, waarna de bal in het doel ging. Mitchell bleef echter op de grond liggen. Hij had geen kracht meer in zijn armen en benen. Door die signalen van functie-uitval heeft onze fysio geen enkel risico genomen en direct een ambulance laten komen. Gelukkig hebben we inmiddels bericht gekregen dat Mitchell het ziekenhuis vandaag nog mag verlaten. Dat is vaak een goed teken."

Grim legde zijn pupillen de vraag voor of ze na het heftige incident met Dijks nog door konden spelen. Het bevestigende antwoord van zijn team werd al snel ook in de score tot uitdrukking gebracht. Vlak na de hervatting was Ajax voor de vierde keer trefzeker. Ouasim Bouy scoorde zijn tweede doelpunt van de middag en zette zijn team daarmee op een 1-4 voorsprong in Arnhem. In de laatste twintig minuten bepaalden Tom Boere (penalty) en Rowendey Schoop de eindstand op 1-6.

,,We hebben vanmiddag prima gespeeld. Afgelopen woensdag uit bij NEC (1-4) bleek dat we ons al goed hersteld hadden van de thuisnederlaag tegen Feyenoord. Vanmiddag hebben de spelers die lijn verder doorgezet. Het kampioenschap is nu heel dichtbij. Zeker doordat Feyenoord heeft verloren is het slechts een kwestie van tijd. Na hun midweekse inhaalwedstrijd tegen AZ weten we meer. Dan staan we in wedstrijden gelijk en zal blijken of we zonder zelf te spelen al kampioen worden."

Volgende week zaterdag speelt Ajax A1 thuis tegen PSV A1. Vijf dagen later wacht het team van Grim en Bergkamp opnieuw een thuisduel als NAC Breda op bezoek komt. Daarna neemt de A1 het nog op tegen VA Twente (7 mei, uit) en FC Utrecht A1 (14 mei, thuis).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees