Menu
Ajax A1 overklast koploper Groningen

Ajax A1 overklast koploper Groningen

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag in het hoge noorden Groningen/Cambuur A1 na rust volkomen kansloos gelaten. Na een 1-1 ruststand overklasten de Amsterdammers hun leeftijdsgenoten en liepen uit naar een 1-6 overwinning.

FC Groningen/Cambuur stond voor aanvang van het duel een punt voor op de ploeg van trainers Frank de Boer en Bob de Klerk. Een mooie 'prooi' dus voor de talenten van Ajax. ,,De eerste twintig minuten speelden we fantastisch", aldus een tevreden trainer Frank de Boer. Dat leidde al in de zesde minuut tot de openingstreffer. Davy Klaassen had de aanval opgezet, vond Jody Lukoki en kopte vervolgens zelf diens voorzet weer binnen, 0-1. Ajax ging door met goed voetbal en kreeg middels onder andere Tom Boere meer kansen om de score uit te bouwen. Dat lukte niet en toen Groningen meer grip op de wedstrijd kreeg en de verdediging op een gegeven moment slap ingreep, scoorde de thuisploeg op fraaie wijze de gelijkmaker. Kort voor rust schoten de talenten van Groningen/Cambuur zelfs nog op de lat.

Davy Klaassen, hier in het vorige duel tegen NEC, nam de helft van de productie voor zijn rekening. Davy Klaassen, hier in het vorige duel tegen NEC, nam de helft van de productie voor zijn rekening.

,,In de rust hebben we duidelijk gezegd wat er in de tweede helft moest gebeuren", gaf De Boer aan. Dat bleek niet aan dovemansoren gericht. ,,We hebben fantastisch gevoetbald", complimenteerde de trainer die nog vijf keer kon juichen. Vier minuten na rust was het Klaassen die een steekbal van Terell Ondaan tot doelpunt promoveerde. Klaassen scoorde zijn derde van de middag toen hij alert reageerde op een rebound, 1-3. In de 75ste minuut schoot invaller Lesley de Sa de 1-4 in de korte hoek en vijf minuten daarna gaf Ruben Ligeon na een fraaie loopactie voor op Ouasim Bouy die 1-5 aantekende. Drie minuten voor tijd tekende aanvoerder Dico Koppers voor het slotakkoord, 1-6. ,,Bij vlagen hebben we hoogstaand voetbal laten zien", concludeerde De Boer die door het puntenverlies van Sparta zich met zijn team de nieuwe koploper mag noemen met 12 uit 5. Feyenoord volgt met 10 punten uit 4.

Ajax A1: Hahn; Ligeon, Denswill, Boilesen, Koppers; De Kamps, Klaassen (80.Kip), Bouy; Lukoki (65.Fennich), Boere (64.De Sa), Ondaan.

Tekst:Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst