Menu
Ajax A1 pakt de beker

Ajax A1 pakt de beker

Ajax A1 heeft in het bloedhete Susteren in Limburg beslag gelegd op de beker voor A-junioren. De Amsterdammers wonnen onder leiding van trainer Bob de Klerk met 1-0 van PSV A1. De winnende treffer viel in de 93ste minuut en werd gemaakt door Joël Veltman.

,,Het voordeel dat de eerste goal pas in de 93ste minuut viel, was dat er geen tijd meer was voor PSV om er iets aan te doen", aldus Bob de Klerk die het zonder Frank de Boer moest stellen, die Bert van Marwijk assisteert bij het Nederlands Elftal. ,,Wij hadden over de hele wedstrijd al de beste kansen gehad en dan is het mooi dat de bal er in de slotfase tóch in gaat."

De Klerk had voor zowel zijn eigen ploeg als voor PSV de nodige complimenten. ,,Beide teams verdienen een groot compliment. Onder de moeilijke omstandigheden, zo warm en hoewel het veld zeer goed was verzorgd hier was het wel hoog en rolde de bal stroperig, probeerden beide te voetballen. Maar je moest zuinig zijn met je krachten in de warmte. We moesten proberen te wisselen op de juiste momenten en dat pakte goed uit. Ik ben vol lof over mijn eigen ploeg."

Nicolai Boilesen moest geblesseerd het veld verlaten. Nicolai Boilesen moest geblesseerd het veld verlaten.

,,In de laatste fase drukten we goed door en probeerden we een treffer te forceren. Dat dat dan lukt uit een corner door de uitstekend ingevallen Ricardo van Rhijn en de kopbal van Joël Veltman, die dat op het Copa Amsterdam toernooi ook al deed, is een beloning. Niet alleen voor vandaag, maar voor een heel jaar. We hebben het met z'n allen gedaan. De spelers, de trainers, de staf; iedereen. Dat Christian Eriksen is doorgestroomd naar het eerste en zelfs bij het WK is, is goed. In de competitie zagen we de inhaalrace niet bekroond met de titel, maar nu wel met de beker."

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Ruben Ligeon, Joël Veltman, Dico Koppers, Nicolai Boilesen (70. René Osei-Kofi); Rik Schouw, Lorenzo Ebicilio (55. Joeri de Kamps), Rodney Sneijder (80. Jeffrey Dekker), Florian Jozefzoon, Tom Boere, Yanic Wildschut (75. Jody Lukoki).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ajax zet de verdediging van PSV onder druk. Ajax zet de verdediging van PSV onder druk.
Op kracht wordt de verdediging van PSV gepasseerd. Op kracht wordt de verdediging van PSV gepasseerd.
Dolle vreugde nadat Veltman Ajax naar 1-0 heeft gekopt. Dolle vreugde nadat Veltman Ajax naar 1-0 heeft gekopt.
Niet veel later blaast de scheidsrechter af. Ajax wint de beker! Niet veel later blaast de scheidsrechter af. Ajax wint de beker!
Ricardo van Rhijn krijgt de beker uit handen van Huub Stevens. Ricardo van Rhijn krijgt de beker uit handen van Huub Stevens.
Van Rhijn deelt de beker met zijn teamgenoten. Van Rhijn deelt de beker met zijn teamgenoten.
Trainer Bob de Klerk is een trots man na de bekerwinst van de A1. Trainer Bob de Klerk is een trots man na de bekerwinst van de A1.