Menu
Ajax A1 pakt punt bij koploper Feyenoord

Ajax A1 pakt punt bij koploper Feyenoord

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Feyenoord/Excelsior met 1-1 gelijkgespeeld. Davy Klaassen bracht het team van Frank de Boer voor rust op voorsprong. In de tweede helft kwam Feyenoord langszij. Ajax A1 speelde het grootste deel van de tweede helft met tien man na een rode kaart van Joël Veltman.

Twee weken na de 5-2 thuisnederlaag tegen De Graafschap A1 was Ajax er veel aan gelegen om tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord beter voor de dag te komen. Frank de Boer voorspelde twee weken geleden al dat hij zijn team in ieder geval niet hoefde te motiveren voor de ontmoeting met Feyenoord. Die woorden kwamen uit, al verliep de wedstrijd uiteindelijk niet helemaal zoals gehoopt.

Na een onwennig begin kwam Ajax A1 gaandeweg de eerste helft langzaam in de wedstrijd. Het leverde de bezoekers een aantal kansen op, onder meer via Lesley de Sa. De openingstreffer viel uiteindelijk uit een spelhervatting. Uit een vrije trap van Ricardo Kip kopte Davy Klaassen de A1 naar een 0-1 voorsprong.

Klaassen, hier op archieffoto, zette Ajax in de eerste helft op voorsprong. Klaassen, hier op archieffoto, zette Ajax in de eerste helft op voorsprong.

Die positieve marge werd tot halverwege de tweede helft vastgehouden. Op dat moment (69e minuut) bracht Larbi El Harouchi Feyenoord op 1-1. Op dat moment speelde Ajax al een klein kwartier met een man minder na een rode kaart van Joël Veltman. De verdediger van Ajax kreeg zijn kaart na een fors ingezette sliding op zijn tegenstander. De Boer: ,,De meeste mensen zagen er geen rode kaart in. Al raakte hij zijn tegenstander niet helemaal, toch was de intentie van de sliding wel rood waard. Daarom kan ik me wel voorstellen dat de scheidsrechter die beslissing nam.”

Met een man minder en een aantal wissels probeerde De Boer de wedstrijd te keren. In een 4-4-1 formatie speelde Ajax het laatste half uur uit. ,,Ze hebben gevochten als leeuwen, maar toch kwam er niet helemaal uit wat we gehoopt hadden. De instelling was goed, maar teveel jongens waren vandaag niet top. En zeker in een uitwedstrijd tegen Feyenoord moet je allemaal top zijn, wil je een goed resultaat behalen. Dat ontbrak er vandaag bij ons aan.”

Door het gelijkspel in Rotterdam blijft Ajax A1 na acht wedstrijden één punt achter koploper Feyenoord staan. Zaterdag neemt Ajax op sportcomplex de Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse/AGOVV. De aftrap is om 14:30 uur en de toegang is gratis.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon, Joël Veltman, Stefano Denswill, Dico Koppers, Ricardo Kip (59. Mitchell Dijks), Davy Klaassen (86. Sven Nieuwpoort), Joeri de Kamps, Jodi Lukoki (61. Terell Ondaan), Tom Boere (69. Rowendey Schoop), Lesley de Sa (82. Mike Busse).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst