Menu
Ajax A1 pakt zege

Ajax A1 pakt zege

Ajax A1 heeft de thuiswedstrijd tegen FC Volendam A1 met 1-0 gewonnen. Na een overwicht van 90 minuten, lukte het Lorenzo Ebecilio een minuut voor tijd toch nog de verdiende winnende treffer te maken.

,,We speelden bijna de hele wedstrijd met 21 man op een helft. Dan is de zege natuurlijk verdiend", vond trainer Frank de Boer die met zijn team een zware week achter de rug heeft met teleurstellende resultaten. ,,Ook daarom was deze overwinning belangrijk. Misschien helpt deze zege ons over het dooie punt heen."

Ajax was voornamelijk in balbezit, maar slaagde er niet in het laatste station, de spits, te bereiken. ,,Terwijl dat volgens mij wel kon", analyseerde De Boer. ,,We kregen in de twintigste minuut een grote kans op de openingstreffer toen Florian Jozefzoon alleen op de keeper afging. We moeten beseffen dat als we die kansen missen, we nog meer tegen een muur knallen. Dat was onnodig."
Na het toespraakje in de rust van de trainer, zochten de talenten van Ajax wel direct het laatste station. ,,En daar kwam direct een grote kans uit." Maar opnieuw viel de treffer niet. Pas toen Warner Hahn een minuut voor tijd goed uitgooide op Ruben Ligeon was de beslissing in de maak. De voorzet van de zijkant was goed. De bal bereikt Tom Boere bij de eerste paal en bleef vervolgens liggen op de 'elfmeter' en daar was de goed doorgelopen Lorenzo Ebecilio ter plaatse om de winnende treffer te maken. ,,Dat was wel een enorme opluchting", bekende De Boer. ,,Want we speelden periodes gewoon goed en hadden anders geen loon naar werken gehad."
Nu wacht er een internationale week voor de trainer en veel van zijn pupillen. Ajax A1 hervat de competitie op 17 oktober met een thuiswedstrijd tegen FC Twente/Heracles A1.

Opstelling Ajax A1 : Warner Hahn; Daan Brinkman (36. Ouasim Bouy), Bryan Ottenhof (46. Roly Bonevacia), Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Ricardo van Rhijn, Tom Boere, Ruben Ligeon; Florian Jozefzoon, Allón Worms (60. Dekker), Lorenzo Ebecilio.
Wissels: Stan Berrevoets, Roly Bonevacia, Jeffrey Dekker, Ouasim Bouy.


Duel om de bal. Duel om de bal.
Ricardo van Rhijn stuit op een Volendammer. Ricardo van Rhijn stuit op een Volendammer.
Twee Volendammers vangen een Ajacied op. Twee Volendammers vangen een Ajacied op.