Menu
Ajax A1 plaatst zich voor bekerfinale

Ajax A1 plaatst zich voor bekerfinale

Ajax A1 heeft zich dinsdagavond voor de bekerfinale voor A-junioren geplaatst. Op Sportcomplex de Toekomst versloeg het team van Frank de Boer FC Utrecht A1 met 3-1. Op zaterdag 5 juni treft Ajax de winnaar van de ander halve finale (woensdag) tussen PSV A1 en Fortuna Sittard A1.

Op de avond dat Jong Ajax de koppositie in de beloftencompetitie pakte, deed ook Ajax A1 prima zaken. Dankzij de zege op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht, met ex-Ajacied Rob Alflen op de bank, kan het hoogste jeugdelftal van Ajax zich opmaken voor een mooie bekroning op het seizoen.

De overwinning kreeg kort voor rust vorm. Na een lastig begin kreeg Ajax A1 gaandeweg de eerste helft steeds meer grip op de tegenstander. Dankzij twee doeltreffende spelhervattingen kon de thuisploeg ondanks de stroeve start alsnog met een 2-0 voorsprong gaan rusten. In de 37e minuut schoot Rodney Sneijder op fraaie wijze een vrije trap binnen. Vijf minuten later verdubbelde Lorenzo Burnet de score met een rake kopbal uit een hoekschop van Jozefzoon.

Het deed De Boer deugd dat zijn team uitgerekend uit twee standaardsituaties scoorde. ,,Anderhalve maand geleden verloren we in de competitie nog van Utrecht door twee spelhervattingen (2-1, red.), nu waren wíj er vanavond succesvol mee.” De trainer van Ajax A1 roemde het succes van zijn doeltreffende specialisten. ,,Je ziet dat Sneijder veel vertrouwen in zijn vrije trappen heeft. En Burnet is een van onze kopspecialisten. Dan is het extra mooi dat uitgerekend zij met hun sterke punt de doelpunten maken.”

Sneijder opende in de 37e minuut de score voor Ajax A1. Sneijder opende in de 37e minuut de score voor Ajax A1.

Ook de 3-0 kort na rust kon de bank van Ajax bekoren. Uit een zorgvuldig opgebouwde aanval was Jozefzoon het eindstation. ,,Zo willen we het graag zien”, sprak De Boer. ,,Uit een opbouw tot scoren komen. Daar werken we het hele seizoen aan. Mooi als dat er op bepaalde momenten ook uitkomt.”

Na een uur spelen moest Warner Hahn de enige tegentreffer van de avond slikken. Onder toeziend oog van onder andere Jan Wouters had de goed keepende sluitpost van Ajax A1 geen passend antwoord op de inzet van Utrecht-invaller Maikel Lange: 3-1. In de slotminuut behoedde hij Ajax nog voor een tweede tegentreffer, nadat ook Sporkslede zijn keeper eerder al te hulp was geschoten op de doellijn. Daar tegenover stonden ook nog twee prima kansen van Tom Boere. Afgelopen zaterdag was de spits nog drie keer trefzeker tegen Roda JC A1, maar dinsdagavond eindigden beste kansen voor en na rust tot twee keer toe tegen de paal.

Ajax A1 speelt op zaterdag 5 juni in Susteren de bekerfinale voor A-junioren. De tegenstander komt uit de ander halve finale, die woensdagavond tussen PSV A1 en Fortuna Sittard A1 gaat. Aanstaande zaterdag sluit het team van de trainers De Boer en De Klerk de competitie af met een uitduel tegen sc Heerenveen/Emmen A1.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ruben Ligeon, Fabian Sporkslede, Joël Veltman, Lorenzo Burnet, Rik Schouw (80. Zé Eduardo), Jodi Lukoki (88. Joeri de Kamps), Rodney Sneijder, Tom Boere (80. Fabian Serrarens), Davy Klaassen (61. Ricardo van Rhijn), Florian Jozefzoon (56. Yanic Wildschut).

Scoreverloop: 37. Sneijder 1-0, 42. Burnet 2-0, 52. Jozefzoon 3-0, 61. Lange 3-1.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lukoki speelde vanaf de rechterkant. Lukoki speelde vanaf de rechterkant.
Boere probeert zich een weg langs zijn tegenstanders te banen. Boere probeert zich een weg langs zijn tegenstanders te banen.
Ex-Ajacied Alflen, met rechts van hem Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong. Ex-Ajacied Alflen, met rechts van hem Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong.
Klaassen speelde 'op 10'. Klaassen speelde 'op 10'.
Jozefzoon gaf een assist en scoorde. Jozefzoon gaf een assist en scoorde.
De Boer coacht zijn team. Rechts naast De Boer zit trainer Bob de Klerk. De Boer coacht zijn team. Rechts naast De Boer zit trainer Bob de Klerk.
Hahn keepte een goede wedstrijd, maar hield helaas niet de nul. Hahn keepte een goede wedstrijd, maar hield helaas niet de nul.