Menu
Ajax A1 plaatst zich voor halve finale Copa

Ajax A1 plaatst zich voor halve finale Copa

Ajax A1 heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de halve finale van de Copa Amsterdam. De Amsterdammers versloegen in de laatste poulewedstrijden Panathinaikos met 3-0. Zondag treft Ajax om 12:00 uur Botafogo.

Ajax begon aanvallend tegen de Grieken en dat leidde in de achtste minuut al tot een dot van een kans voor Nick de Bondt. Hij kopte over. Maar vier minuten later was het wel raak. Lesly de Sa, die dit toernooi zijn rentree maakt na een hamstringblessure, schoot de 1-0 binnen na zwak verdedigen van Panathinaikos. Jip Bartels scoorde in de achttiende minuut de 2-0.

Jip Bartels was in de laatste poulewedstrijd succesvol tegen Ajax. Jip Bartels was in de laatste poulewedstrijd succesvol tegen Ajax.

In de tweede helft behield Ajax het veldoverwicht, maar leek er in de score geen verandering te komen. Tot het in de slotminuut weer Jip Bartels was die het net achter doelman Alexandros Anagnostopoulos wist te vinden, 3-0. Daardoor plaatst Ajax A1 zich als beste voor de halve finale met 9 punten uit 3 duels en 7 doelpunten voor en 0 tegen. Tegenstander zondag om 12:00 uur wordt Botafogo dat zich met zes punten op de tweede plek in poule B nestelde.

Niet alleen Ajax Amsterdam plaatste zich voor de halve finale. Ook Ajax Cape Town bleef Besiktas en Panathinaikos de baas. Daardoor spelen zij de tweede halve finale tegen de winnaar van poule B, Cruzeiro. Een prachtig succes voor de mannen van trainer Ian Taylor, die vorige week al de finale halen van het Eurotoernooi in Groningen.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Sinan Keskin maakt het de Griekse verdedigers lastig. Sinan Keskin maakt het de Griekse verdedigers lastig.
Slecht verdedigen van de Grieken leverde De Sa een doelpunt op, 1-0. Slecht verdedigen van de Grieken leverde De Sa een doelpunt op, 1-0.
Maurits Schmitz moet handelend optreden. Maurits Schmitz moet handelend optreden.