Menu

Ajax A1 raakt koppositie kwijt

Door de 3-1 nederlaag bij Vitesse is Ajax A1 zaterdagmiddag de eerste plaats kwijt geraakt aan Feyenoord, dat zijn wedstrijd bij RKC Waalwijk met 2-5 won. De Amsterdammers staan nu een punt achter op de rivalen uit Rotterdam.

Het zat er deze speelronde niet in voor de ploeg van trainer Danny Blind. Met twee punten voorsprong op Feyenoord en negen op Vitesse werd er wel met vertrouwen uitgekeken naar de ontmoeting in Arnhem. Maar het wilde niet lukken. De ploeg speelde slap en het veel fellere Vitesse profiteerde daar optimaal van.

In de 25ste minuut zocht de bal vanaf rechts zich overal een weg tussendoor, stuiterde net voor het doel op en belandde in de verste hoek. Een vreemde goal, maar die tellen ook, 1-0. Twee minuten later stond de Arnhemse rechtsbuiten plotseling vogelvrij en ook hij profiteerde dankbaar, 2-0.

In de tweede helft kwam Ajax nota bene nog een paar keer goed weg door goede reddingen van doelman Marco van Duin. Anders had het zomaar 4-0 kunnen staan. Daarna kreeg Ajax wel mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar de kansen werden niet benut.

Goed nieuws was er voor Jasper Kok die in de 71ste minuut zijn rentree mocht maken nadat hij er een half jaar uit was geweest. De vreugde van de terugkeer was elf minuten later echter totaal weg toen Kok de bal zo in de verste hoek van het eigen doel schoot, 3-0.

In de 84ste minuut deed Ajax eindelijk iets terug. Robbert Schilder knalde de bal uit een vrije trap achter de Vitesse-doelman. Kort daarna telden de toeschouwers een hard schot van dezelfde Schilder al, maar tot ieders verrassing stompte de keeper hem uit zijn doel.

Daardoor bleef de stand 3-1 en raakte Ajax de eerste plaats kwijt aan Feyenoord. Volgende week kan de ploeg het goedmaken als FC Utrecht op sportpark De Toekomst op bezoek komt.

De stand:
Feyenoord 11-26
Ajax 11-25
Vitesse 10-19
ADO Den Haag 11-19
Excelsior 11-19
Twente/Herac. 11-19
AZ 11-18
PSV 10-11
sc Heerenveen 10-11
FC Utrecht 10-11
FC Groningen 8- 9
RKC Waalwijk 11- 9
Willem II 10- 7
NEC 11- 4

Bron stand: nosteletekst
Stand: