Menu
Ajax A1: Road to the final

Ajax A1: Road to the final

In het eerste seizoen van de NextGen Series, ook wel bij het grote publiek bekend als de mini-Champions League, bereikte Ajax A1 vorige week de finale. Zondag wordt de grote finale gespeeld tegen Internazionale in Londen. Ajax.nl blikt terug op de ‘road to the final’.

Ajax A1 besloot de groepsfase op de tweede plek achter Aston Villa. De eerste wedstrijd in de NextGen won het jeugdelftal met 2-0 van de groepswinnaar. Op de Toekomst scoorden Nick de Bondt en Viktor Fischer. Ajax A1 maakte daarmee een overtuigend Europees debuut. Ook de tweede wedstrijd, tegen Fenerbahçe, wonnen de Ajax-junioren met klinkende cijfers. De gasten uit Turkije werden met 5-1 verslagen.

De A1 speelde daarna drie uitwedstrijden op rij. De eerste uitwedstrijd bij Rosenborg BK speelde het jeugdelftal overtuigend en won dankzij twee doelpunten van aanvoerder Davy Klaassen met 2-1. De twee andere uitduels werden niet met winst afgesloten. Het duel met Fenerbahçe bleef doelpuntloos. In Engeland kreeg Ajax A1 er behoorlijk van langs bij Aston Villa. De Engelsen versloegen de gasten met 3-0. Het elftal van Fred Grim en Ronald de Boer incasseerde daarmee het eerste verlies in de NextGen. De laatste groepswedstrijd, thuis tegen Rosenborg, verloor de A1 met 2-0. Daardoor eindigde Ajax op de tweede plek en lootte FC Barcelona in de kwartfinales.

Lesley de Sa heeft reden tot juichen. Hij staat zondag met zijn team in de finale van de NextGen. Lesley de Sa heeft reden tot juichen. Hij staat zondag met zijn team in de finale van de NextGen.

De ontmoeting met Barcelona, ook een kweekvijver voor talent, was een mooie krachtmeting voor Ajax A1. De Amsterdamse jeugdspelers zorgden voor een daverende stunt door de thuisploeg met 3-0 te verslaan. Viktor Fischer drukte zijn stempel op de wedstrijd met twee doelpunten en een assist. ,,Na de voorsprong kwam Barça niet meer in de wedstrijd. Deze zege is dan ook terecht’’, sprak Grim na afloop.

Ajax A1 was nog één wedstrijd verwijderd van de finale van de mini-Champions League. Liverpool kon in de halve finale nog roet in het eten gooien, maar dat gebeurde niet. In tegendeel, de A-junioren denderden over Liverpool heen en wonnen met overtuigende cijfers: 0-6. De A1 was de bovenliggende partij, speelde uitstekend en dat resulteerde in fraaie doelpunten van Viktor Fischer (3x), Lesley de Sa en Davy Klaassen (2x). Na afloop van het duel kreeg Ajax A1 een daverend applaus van de Engelsen die zichtbaar genoten van de prachtige voetbalshow die het jeugdelftal gaf.

De topclubs Barcelona en Liverpool waren een prima krachtmeting voor het elftal van Fred Grim en Ronald de Boer. De klinkende uitslagen smaken niet alleen naar meer, maar zorgen tevens voor een enorme boost in het zelfvertrouwen in aanloop naar de finale. Want zondag zal de A1 opnieuw alles uit de kast halen voor een oogstrelende voetbalshow.

Zondagmiddag om 14:30 uur speelt Ajax A1 de finale in de NextGen Series tegen Internazionale. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op Eredivisie Live 3.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst