Menu
Ajax A1 ruim langs AZ

Ajax A1 ruim langs AZ

Ajax A1 heeft dinsdag een overtuigende 4-0 overwinning geboekt op AZ A1. Het team van trainer Frank de Boer kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong door een kopbal van Rik Schouw. Vlak voor rust scoorde Davy Klaassen de tweede treffer. In het tweede bedrijf verdubbelden Lorenzo Burnet en Lorenzo Ebecilio de marge: 4-0.

De thuiswedstrijd in september tegen de Alkmaarders eindigde diep in de blessuretijd in een gelijkspel (1-1) door een late treffer van Ajax A1. Een ingedraaide hoekschop van Rodney Sneijder voorkwam destijds een verlies in eigen huis.

Dinsdagavond verliep het anders. Op Sportpark ’t Lood was het Ajax dat de leiding nam. Al na zeven minuten kwam het team van trainer Frank de Boer op een 1-0 voorsprong door een kopbal van Rik Schouw. De speler kreeg de voorzet van links ingespeeld en kon vanaf de zestienmeter inkoppen. Vijf minuten voor rust viel de tweede Amsterdamse treffer. Via een aanval die rechts begon tikte Davy Klaassen de bal achter de lijn.

,,We kwamen niet in de problemen'', blikte trainer Frank de Boer terug op het duel. ,,We kwamen al snel op 1-0 en we bleven goed voetballen. We maakten goede acties en we kwamen verdiend op 2-0.''

In de tweede helft moest het hoogste jeugdelftal van Ajax even wennen aan de veranderde speelwijze van AZ. ,,AZ begon iets anders te spelen dan in de eerste helft'', lichtte De Boer toe. ,,Maar Marco Bizot maakte twee goede reddingen, waarvan een redding een-op-een met de keeper. Daarna was er niets aan de hand.''

De 3-0 volgde in de 59ste minuut door een sublieme vrije trap van Lorenzo Burnet langs de eerste paal. Ruim tien minuten voor tijd werd doelpuntenmaker Schouw gevloerd in het zestienmetergebied. Een strafschop, genomen door invaller Lorenzo Ebecilio, zette de teller op 4-0.

Al met al kon De Boer terugkijken op een prima uitslag, neergezet met goed voetbal en oppermachtig spel. ,,We hebben wel eens wedstrijden gehad waarin we een goede eerste helft speelden en een slechte tweede helft. Maar nu speelden we een goede eerste helft en redelijk tot goede tweede helft.''

Het team van trainer Frank de Boer staat derde in de ranglijst van de Eredivisie voor A-junioren. De Amsterdammers volgen koploper PSV en runner-up Feyenoord in het kielszog. AZ staat op de vierde positie.

Zaterdag staat het duel met Willem II/RKC A1 gepland. De aftrap van de wedstrijd is op Sportcomplex de Toekomst om 14.30 uur.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Joël Veltman (85. Rene Osei Kofi), Ricardo van Rhijn (83. Tim Receveur), Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Rik Schouw, Rodney Sneijder, Davy Klaassen (63. Lorenzo Ebecilio); Florian Jozefzoon, Tom Boere (73. Joery de Kamps), Yannick Wildeschut (77. Jodi Lukoki).

Scoreverloop: 7. Schouw 0-1, 41. Klaassen 0-2, 59. Schouw 0-3, 78. Ebecilio 0-4

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl