Menu
Ajax A1 ruim langs AZ

Ajax A1 ruim langs AZ

Ajax A1 heeft de thuiswedstrijd tegen AZ A1 met 4-0 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Donny van de Beek, Anwar El Ghazi, Aschraf El Mahdioui en Elton Acolatse.

Afgelopen dinsdag stonden beide ploegen in Alkmaar ook al tegenover elkaar in competitieverband. Dat inhaalduel eindigde in 1-1. Vier dagen later ging het een stuk beter bij de ploeg van Orlando Trustfull. Voor rust stond Ajax al op 2-0 dankzij goals van Donny van de Beek en Anwar El Ghazi. Na rust zorgden Aschraf El Mahdiou en Elton Acolatse voor een verdubbeling van de score. Coach Orlando Trustfull was meer dan tevreden. ,,We hadden ons spel qua opbouw en druk zetten iets aangepast. Dat maakte een groot verschil. Dinsdag hadden we het echt lastig, nu konden we vrij eenvoudig onder de druk uit voetballen en zelf de druk op AZ houden. De coaching onderling was goed, ik had vandaag ook echt de tijd om zelf even te genieten van ons spel."

Dinsdag wacht de topper tegen PSV A1. Bij winst kan Ajax de koppositie overnemen in de Eredivisie voor A-junioren. Trustfull: ,,Maar daar ligt niet onze prioriteit. Ik hoop gewoon dat we weer dit niveau halen. De focus ligt op de ontwikkeling van de spelers en het team. En als we zo blijven voetballen, dan komen de leuke dingen vanzelf."

Opstelling Ajax: Mous, Owusu (80. Sno), Van Bruggen, Mirani, Lartey, El Mahdioui, Van de Beek (75. Noordhoff), Nouri, El Ghazi, Walian (60. Acolatse), Menig.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst