Menu
Ajax A1 ruim langs Feyenoord

Ajax A1 ruim langs Feyenoord

Ajax A1 heeft een succesvolle week op passende wijze afgesloten. Na zeges op AZ en Paris Saint-Germain werd ook Feyenoord verslagen. De mini-Klassieker in Rotterdam eindigde in een 0-3-overwinning voor de koploper. Zakaria El Azzouzi (foto) was twee keer trefzeker. Vaclav Cerny maakte de derde treffer. Smet op de wedstrijd was het vroege uitvallen van Nathan Leyder met een zware knieblessure.

Drie dagen na zijn vier doelpunten tegen Paris Saint-Germain ging Zakaria El Azzouzi zaterdag vrolijk door met scoren. De 18-jarige aanvaller nam twee van de drie Ajax-treffers in Rotterdam voor zijn rekening. Opgeteld bij zijn doelpunt tegen AZ (6-3 winst) van vorige week, staat de teller deze week op liefst zeven treffers van de spits.

Mede dankzij de goals van El Azzouzi verzekerde Ajax A1 zich midweeks in Parijs van een plaats bij de laatste zestien in de UEFA Youth League. De wedstrijd tegen PSG eindigde in 3-6. Enkele dagen eerder werd de koppositie in de Eredivisie voor A-junioren veiliggesteld via een zege op AZ. De winst op Feyenoord zorgde ervoor dat Ajax de eerste plaats met verve verdedigde.

De wedstrijd in Rotterdam begon in mineur voor Ajax. Nathan Leyder moest al na tien minuten spelen naar de kant met een – naar het zich laat aanzien – zware knieblessure. Met Shaquill Sno als vervanger van de Belgische verdediger opende de A1 na een klein half uur spelen de score. El Azzouzi zette Ajax op voorsprong. Kort na rust verdubbelde hij zijn doelpuntenproductie vanaf de strafschopstip: 0-2.

Ondanks vele kansen voor Ajax duurde het uiteindelijk tot het slotminuut voordat de verdiende derde treffer viel. Vaclav Cerny, midweeks ook al trefzeker tegen PSG, tekende voor de 0-3. Daarmee kwam er een mooi einde aan even doelpuntrijke als geslaagde week voor het hoogste jeugdteam van Ajax.

Volgende week zaterdag speelt Ajax A1 thuis tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Het jeugdduel op de Toekomst begint om 14:30 uur op sportcomplex de Toekomst. De toegang is gratis. Enkele uren later staat Ajax - Willem II (20:45 uur) in de Amsterdam ArenA op het programma.

Scoreverloop: 26. El Azzouzi 0-1, 51. El Azzouzi 0-2 (pen), 90. Cerny 0-3.

Opstelling Ajax A1 Van Bladeren, Lartey Sanniez, Mirani, Leyder (10. Sno), Savastano, Van de Beek, El Mahdioui (68. Eiting), Nouri, Muric (64. Walian), El Azzouzi, Cerny.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Erwin Spek