Menu
Ajax A1 ruim langs Groningen

Ajax A1 ruim langs Groningen

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd bij RVO Groningen met 0-3 gewonnen. Ricardo Kishna maakte twee goals in de eerste helft, Anwar El Ghazi tilde na een uur spelen de stand naar 0-3. Alle goals werden met het hoofd gemaakt.

In een aantrekkelijke wedstrijd met twee voetballende ploegen, nam Ajax A1 in de zestiende minuut een 0-1-voorsprong. Na een goede voorzet van Queensy Menig vanaf links en gegeven met links kopte Ricardo Kishna via het been van een tegenstander raak, 0-1. Een minuut later verdubbelde Kishna - vrijdag door Frank de Boer nog als één van de grootste talenten van de jeugdopleiding bestempeld - de score. Nu kwam de voorzet vanaf rechts van Jairo Riedewald en kopte Kishna strak in, 0-2. Het was niet zo dat Groningen de hele wedstrijd niets had in te brengen. Trustfull: ,,Soms stonden wij in de omschakeling niet goed, waardoor Groningen kansen kreeg. Maar dan was er net een sliding van onze verdediger, of stond Xavier Mous goed te keepen. Een keer raakte Groningen zelfs nog de paal. Ik was onder de indruk van Groningen, vond het de best voetballende ploeg waar we in Nederland tegen hebben gespeeld", stak Trustfull zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

Des te mooier wordt de prestatie van zijn eigen team. ,,Wij waren écht met Groningen bezig, nog niet met Barcelona. Ik ben tevreden. Dit team maakt een goede ontwikkeling door. Als je kijkt naar het begin van het seizoen en nu dan staat er een team dat hard wil werken. Ook als we de bal niet hebben. En omdat we goed als team hebben gespeeld, konden bepaalde jongens zich onderscheiden."

Het was voor Ajax A1 de middag van de kopballen. Want ook de laatste van Anwar El Ghazi kwam met het hoofd tot stand. Leeroy Owusu gaf in de zestigste minuut uitstekend voor en El Ghazi kopte raak, 0-3.

Woensdag hoopt Ajax A1 de goede prestatie door te zetten tegen FC Barcelona. Deze wedstrijd begint om 19:00 uur op de Toekomst. ,,Natuurlijk kijken de jongens uit naar dit duel", stelt Trustfull. ,,Er is op dit moment geen grotere uitdaging dan tegen Barcelona te spelen. Wij hopen dat we het, net als tegen Celtic, kunnen opbrengen om negentig minuten als een team te spelen. Samen aanvallen en samen verdedigen. Als dat ook lukt tegen Barcelona, dan kunnen we het hun lastig maken. Wij willen Barcelona bewijzen dat er ook voor hun geen grotere uitdaging is, dan tegen Ajax te spelen."

Opstelling Ajax A1: Xavier Mous; Leeroy Owusu (77. Tom Noordhoff), Damian van Bruggen, Damon Mirani, Terry Lartey Sanniez; Aschraf El Mahdioui, Melvin Vissers (75. Django Warmerdam), Jairo Riedewald; Anwar El Ghazi (65. Elton Acolatse), Ricardo Kishna (60. Sheraldo Becker), Queensy Menig

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees