Menu
Ajax A1 ruim langs Volendam A1

Ajax A1 ruim langs Volendam A1

Ajax A1 had zaterdagmiddag weinig problemen met FC Volendam A1. Op sportpark de Toekomst won de ploeg van trainer Sonny Silooy met 6-0. Siem de Jong scoorde drie treffers.

De Ajacieden hadden iets recht te zetten tegen de leeftijdsgenoten uit Volendam. In de eerste seizoenshelft verloren de Amsterdammers hun uitwedstrijd tegen 'angstgegner' Volendam met 2-1. Ajax verspeelde een 0-1 voorsprong vooral door eigen slordigheden. ,,De wedstrijd op de Toekomst was voor ons een revanchewedstrijd'', vertelde Silooy. ,,Vooral omdat we eerder onnodig verloren van deze tegenstander. In Volendam maakten we te veel fouten.''

Siem de Jong opende de score uit een rebound. Siem de Jong opende de score uit een rebound.

De thuisploeg had in het eerste half uur al ruimschoots afstand kunnen nemen van de Volendammers. Ajax kreeg die fase vijf opgelegde kansen. Mitchell Donald, Moestafa El Kabir en Danillo Campos zagen hun kansen gekeerd. De lobbal van Donald belandde op de lat. Uiteindelijk sloeg alleen Siem de Jong toe. Na een klein halfuur spelen opende de middenvelder de score uit een rebound. Met de 1-0 op zak begonnen de Ajacieden aan een betere en vooral doeltreffendere periode. ,,In de laatste vijftien minuten van de eerste helft speelden we heel goed'', zei Silooy tevreden. ,,We creëerden meer en meer kansen en zetten FC Volendam daarmee verder onder druk. Die ploeg kwam er nauwelijks meer uit.''

Marvin Hasselbaink sticht gevaar in de Volendamse defensie. De aanvaller scoorde een keer. Marvin Hasselbaink sticht gevaar in de Volendamse defensie. De aanvaller scoorde een keer.

Het treffen werd uiteindelijk beslist in de laatste vier minuten van de eerste helft. Kort voor rust bouwden Donald, De Jong en Campos de voorsprong uit naar 4-0. Silooy, kritisch: ,,Het had bij rust eigenlijk dus al 8-0 kunnen zijn.'' Marvin Hasselbaink zag een harde voorzet via een Volendammer in het doel verdwijnen (5-0, zeven minuten na rust). Siem de Jong bepaalde de eindstand koppend op 6-0. Silooy zag De Jong moeizaam aan het duel startten. De nummer tien zag zijn werklust uiteindelijk ruimschoots beloond. ,,Siem heeft zich prima in de wedstrijd geknokt. Op de juiste momenten stond hij op de goede plaats.''
Met de zege blijft Ajax koploper in de eredivisie voor A-junioren. FC Twente/Heracles staat tweede, maar speelde tot nu toe ook twee wedstrijden minder. De Tukkers komen nog naar Amsterdam.

Opstelling Ajax A1:
Verhoeff; Wormgoor, Alderweireld, Blind, Will (70. Liesdek); De Jong, Donald, De Jong, Van der Heijden; Hasselbaink (83. Schell), El Kabir (65. Danso) en Campos.

Ook Mitchell Donald deed van zich spreken met een treffer. Ook Mitchell Donald deed van zich spreken met een treffer.
Danillo Campos was een keer trefzeker. De linksbuiten verzond meerdere prima voorzetten. Danillo Campos was een keer trefzeker. De linksbuiten verzond meerdere prima voorzetten.
Moestafa El Kabir was ruim een uur van de partij als spits. Moestafa El Kabir was ruim een uur van de partij als spits.
Met drie treffers nam Siem de Jong de halve productie van de A1 voor zijn rekening. Met drie treffers nam Siem de Jong de halve productie van de A1 voor zijn rekening.