Menu
Ajax A1 ruim langs Willem II A1

Ajax A1 ruim langs Willem II A1

Ajax A1 heeft zaterdag een ruime thuiszege op Willem II geboekt. Dankzij doelpunten van Dani de Wit (2x), Kasper Dolberg, Kaj Sierhuis en Ché Nunnely won Ajax met 5-1. Het enige dat het team zichzelf kon verwijten, was dat het niet met nog grotere cijfers had gewonnen.

Trainer Gery Vink koos ditmaal voor Dolberg als rechtsbuiten, wat betekende dat Ezra Walian als spits moest fungeren. Noussair Mazraoui stond ditmaal als linksback, waardoor Reda Boultam een plek kreeg links op het middenveld.

Ajax begon onder een heerlijk herfstzonnetje furieus aan het duel. Vince Gino Dekker stoof de rechtsback van Willem II voorbij, zette voor en De Wit hoefde de bal alleen maar binnen te tikken: 1-0. Vijf minuten na het openingsdoelpunt zagen de toeschouwers een exacte kopie van de aanval, waarbij aangever en doelpuntenmaker wederom dezelfde waren: 2-0.

Willem II kwam niet onder de druk vandaan, maar stond na een kwartier tóch op 2-1. Een vrije trap van Robin Lauwers plofte achter doelman Stan van Bladeren, die aan de grond stond genageld. Slechts twee minuten mochten de Brabanders hopen op een resultaat, want vrijwel direct tilde Dolberg met een geplaatste vrije trap de stand naar 3-1.

Walian mist penalty
Ook in het vervolg van de eerste helft regen de Ajax-kansen zich aaneen. Dolberg, Eiting, Mazraoui en Walian hadden allen moeten scoren, maar kregen de bal vaak nét niet in het doel. Na rust ging Ajax onverstoorbaar verder en had via Walian de uitgelezen mogelijkheid om op 4-1 te komen, maar zijn penalty werd gestopt door de Willem II-keeper.

Ajax nam even gas terug, zag Willem II slechts eenmaal voor het doel komen en bewaarde het vuurwerk voor het laatst. Invaller Kaj Sierhuis (die een paar uur eerder al twee keer scoorde voor Ajax A2) maakte uit een voorzet van de andere invaller Ché Nunnely 4-1. De rappe buitenspeler maakte enkele minuten later zelf 5-1, waar Eiting nog een geniale goal met zijn hak afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

'Willem II 90 minuten in wurggreep gehouden'
Vink was zeer tevreden met het vertoonde spel: ,,We hebben Willem II 90 minuten lang in een wurggreep gehouden. Het hele team speelde goed, ik heb eigenlijk geen zwakke punten kunnen ontdekken. Ik heb een elftal gezien die fris aanvallend voetbal speelde, waarbij we gewoon de dubbele cijfers hadden moeten halen. 8 tot 10-1 was de juiste verhouding geweest.”

De overwinning was belangrijk met het oog op de confrontatie met Schalke ’04, vond Vink: ,,Als je met 5-1 Willem II wegspeelt, geeft dat veel vertrouwen. We hadden van tevoren afgesproken dat we tot de laatste seconde moesten blijven voetballen, om met een goed gevoel richting de Youth League-wedstrijd te gaan. Ik moet een compliment maken aan het hele elftal.”

Ajax A1 - Willem II A1 5-1 (3-1) 5. De Wit 1-0, 11. De Wit 2-0, 16. Lauwers 2-1, 18. Dolberg 3-1, 77. Sierhuis 4-1, 85. Nunnely 5-1

Opstelling Ajax A1: Stan van Bladeren (69. Jeffrey de Lange), Noussair Mazraoui (66. Navajo Bakboord), Deyovaiso Zeefuik, Leon Bergsma, Conner Blote, Carel Eiting, Reda Boultam (60. Noa Benninga), Dani de Wit, Vince Gino Dekker, Kasper Dolberg (76. Kaj Sierhuis), Ezra Walian (61. Ché Nunnely)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto(archief): Ajax.nl/Gerard van Hees