Menu
Ajax A1 scherp tegen Heerenveen

Ajax A1 scherp tegen Heerenveen

Ajax A1 heeft de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen/Emmen op een 6-0 nederlaag getrakteerd. Bij rust stond het al 4-0 voor de ploeg van trainer Fred Grim. Ouasim Bouy en Davy Klaassen scoorden twee maal, Rowendy Schoop en Lesley de Sa maakten de overige treffers.

Er was eens een tijd dat sc Heerenveen een zeer moeilijke tegenstander was voor Ajax A1 en niet zelden verloren de Amsterdammers in het verleden van de Friese opponent. Grim: ,,Dit was ook zeker geen slecht team", reageert de trainer. ,,Vanaf de eerste minuut zat Heerenveen goed in de wedstrijd en met goed combinatievoetbal kwamen ze er goed uit. Daar hadden we een beetje moeite mee. Maar toen we de grip kregen, hadden we de wedstrijd onder controle."

En kon Ajax A1 uitlopen naar een ruime 4-0 voorsprong bij rust door goals van Rowendy Schoop, aanvoerder Davy Klaassen, een penalty benut door Ouasim Bouy en nog een treffer van Bouy. ,,Het mooie van vandaag is dat we nu wél direct de mogelijkheden benutten. De eerste twee honderdprocent kansen waren direct raak. Dan maak je het jezelf wel makkelijker", aldus de succesvolle trainer die zijn pupillen ook de zesde wedstrijd van het seizoen in winst zag omzetten.

Rowendy Schoop opende het doelpuntenfestijn tegen sc Heerenveen. Rowendy Schoop opende het doelpuntenfestijn tegen sc Heerenveen.

In de tweede helft ging Ajax A1 door met wat de eerste helft was ingezet: combineren en goed spelen. ,,Ik heb gezegd dat we de tweede helft moesten benaderen of het nog 0-0 stond. We moesten doorzetten en zorgen dat de wedstrijd niet doodbloedde. We bleven dominant en niemand bij ons ging voor zichzelf lopen voetballen, ze bleven één, twee keer raken spelen." Ajax scoorde nog twee keer. Lesley de Sa en Davy Klaassen brachten de grote eindoverwinning van 6-0 binnen.

Ajax A1 - sc Heerenveen/Emmen A1 6-0 (4-0)
Scoreverloop: 16. Schoop 1-0, 24. Klaassen 2-0, 35. Bouy (pen) 3-0, 45. Bouy 4-0, 59. De Sa 5-0, 64. Klaassen 6-0.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede (69. Mike Busse), Xandro Schenk, Darren Rosheuvel; Youssef Fennich, Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Lesley de Sa, Rowendy Schoop (55. Boban Lazic), Viktor Fischer (65. Nick de Bondt)


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ouasim Bouy scoorde twee maal in de eerste helft. Ouasim Bouy scoorde twee maal in de eerste helft.
Lesley de Sa wordt gadegeslagen door trainer Fred Grim. Lesley de Sa wordt gadegeslagen door trainer Fred Grim.
Victor Fischer kopt op doel. Victor Fischer kopt op doel.
Fabian Sporkslede houdt een Fries van de bal. Fabian Sporkslede houdt een Fries van de bal.