Menu
Ajax A1 simpel langs FC Utrecht

Ajax A1 simpel langs FC Utrecht

Ajax A1 heeft zaterdag met klinkende cijfers van FC Utrecht gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst waren de A-junioren met 6-1 te sterk voor Utrecht. Na 12 minuten stond Ajax al met 4-0 voor tegen Utrecht dat lange tijd met tien man speelde na een vroege rode kaart.

Ajax-fans die na een kwartier het sportpark betraden keken met enigszins verbaasde ogen naar het scorebord. Een 4-0 voorsprong binnen het kwartier? Ze zagen het goed, want dankzij een bliksemstart had Ajax het duel al in een mum van tijd beslist. Sterker nog; Het had zelfs al 5-0 kunnen staan als Queensy Menig in de negende minuut een strafschop had verzilverd.

Die gemiste penalty markeerde tevens een belangrijk moment in de wedstrijd. De rode kaart voor FC Utrecht-aanvoerder Sofyan Amrabat die er aan vooraf ging, zorgde ervoor dat Ajax vanaf dat moment ruim tachtig minuten met een man meer speelde. Die overtalsituatie leverde binnen enkele minuten opnieuw twee Ajax-doelpunten op. Na de vroege treffers van verdediger Owusu en Menig verdubbelde Elton Acolatse de score naar 4-0 met zijn twee goals in de elfde en twaalfde minuut. Kort voor rust deed Utrecht wat terug via een strafschop van Hamza Boukhari.

In de tweede helft scoorde Ajax nog twee keer. De invallers Ezra Walian en Jordy Bruijn fleurden hun invalbeurt allebei met een treffer op. Daarmee werd de eindstand op 6-1 bepaald.

Opstelling Ajax A1: Mous, Lartey (68. Becker), Mirani, Van Bruggen, Owusu (59. Van den Boomen), Riedewald, Anderson, Vissers, Bouchiba (68. Bruijn), Menig (72. Walian), Acolatse.

Scoreverloop: 4. Owusu 1-0, 6. Menig 2-0, 11. Acolatse 3-0, 12. Acolatse 4-0, 43. Boukhari (pen) 4-1, 78. Walian 5-1, Bruijn 6-1. Bijz.: 9. Menig mist strafschop.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Elton Acolatse scoorde twee keer. Elton Acolatse scoorde twee keer.
Menig (nummer 9) en Acolatse vieren een van de vroege Ajax-goals. Menig (nummer 9) en Acolatse vieren een van de vroege Ajax-goals.
De aanvoerder van FC Utrecht trekt aan de noodrem. De aanvoerder van FC Utrecht trekt aan de noodrem.
Na de rode kaart van Amrabat speelde Utrecht vrijwel de hele wedstrijd met tien man. Na de rode kaart van Amrabat speelde Utrecht vrijwel de hele wedstrijd met tien man.
Er viel genoeg te juichen op de Toekomst. Er viel genoeg te juichen op de Toekomst.
Voormalig Ajax-jeugdtrainer Robin Pronk (links) werkt tegenwoordig bij FC Utrecht. Voormalig Ajax-jeugdtrainer Robin Pronk (links) werkt tegenwoordig bij FC Utrecht.
Een fel duel om de bal. Een fel duel om de bal.
Een luchtduel tussen twee Ajacieden en een speler van FC Utrecht. Een luchtduel tussen twee Ajacieden en een speler van FC Utrecht.
Ajax A1 won uiteindelijk met 6-1. Ajax A1 won uiteindelijk met 6-1.