Menu
Ajax A1 simpel langs NEC

Ajax A1 simpel langs NEC

Ajax A1 heeft de goede start in de kampioenspoule een prima vervolg gegeven. Een week na de uitzege bij Feyenoord werd NEC/FC Oss A1 thuis met 3-0 verslagen. Markus Bay, Ezra Walian en Vince Gino Dekker maakten voor rust alle doelpunten.

Ajax A1 startte de wedstrijd voortvarend. Bay zette zijn team al in de zevende minuut op voorsprong. Daarmee bezorgde hij de thuisploeg een droomstart. NEC-doelman Maarten Paes leverde de bal in bij Ajacied Ezra Walian, die vervolgens de combinatie met Bay aanging. Het schot van de Deen werd flink aangeraakt en eindigde uiteindelijk in het NEC-doel: 1-0.

Doeltreffende tegenaanval
Halverwege de eerste helft kreeg NEC een grote kans op de gelijkmaker. Ajax-keeper Jeffrey de Lange voorkwam een tegentreffer en stond daarmee indirect aan de basis van het doelpunt dat een minuut later aan de andere kant van het veld ontstond. Na een prima pass van linksback Deyovaiso Zeefuik had uitblinker Kasper Dolberg in de tegenaanval de 2-0 op zijn schoen. Oog in oog met keeper Paes kwam de doelman aanvankelijk als winnaar uit de strijd. In de rebound sloeg Walian alsnog toe. Zo waren de kansen binnen een minuut volledig gekeerd. In plaats van 1-1 stond er nu 2-0 op het scorebord. Een wereld van verschil.

Ondanks die comfortabele voorsprong schakelde Ajax geen versnelling terug. Het team van coach Frank Peereboom liet mooi voetbal zien en ging op jacht naar meer. NEC was immers een niet te onderschatten ploeg, zo bleek eerder dit seizoen al eens. Eind oktober wonnend de A-junioren uit Nijmegen namelijk met 3-0 van Ajax. De rollen waren zaterdagmiddag echter volledig omgedraaid. Na kansen voor captain Carel Eiting en Vince Gino Dekker, tekende laatsgenoemde op slag van rust voor de derde Ajax-treffer van de middag. De vleugelaanvaller reageerde alert op een gekeerde inzet van Bay: 3-0. 

Clean sheet
In de tweede helft veranderde er niets meer aan de score. Peereboom gunde alle veldspelers op de bank nog wat speeltijd. Een van die verse krachten (Kai Sierhuis) was in de slotfase nog twee keer in de buurt van een doelpunt. NEC stelde daar in de tweede driekwartier één grote kans tegenover. Emilio Prieto vond echter keeper De Lange op zijn weg. De Ajax-goalie haalde net als vorige week met een ‘clean sheet’ de finish. Na de eerste twee duels in de kampioenspoule koestert hij daardoor nog steeds de nul. 

Opnieuw thuiswedstrijd
Ajax A1 speelt volgende week zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. De wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse begint om 14:30 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

Scoreverloop: 7. Bay 1-0, 24. Walian 2-0, 43. Dekker 3-0.

Opstelling Ajax A1: De Lange, Van Zweeden (70. Blöte), De Ligt, Bergsma, Zeefuik, Eiting, Bay (80. Benninga), De Wit (85. Boultam), Walian (77. Sierhuis), Dolberg, Dekker (70. Nunnely).

Tekst: Ajax.nl
Foto (archief): Ajax.nl/Gerard van Hees