Menu
Ajax A1 simpel langs NEC

Ajax A1 simpel langs NEC

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag een prima 3-0 overwinning op NEC/FC Oss A1 behaald. Op een zonnig sportpark de Toekomst was het team van Frank de Boer duidelijk te sterk voor de bezoekers uit Gelderland.

Geen moment kwam de overwinning zaterdag in gevaar voor de A1. Na de 1-0 van Stefano Denswil, halverwege de eerste helft, was het wachten op meer goals. Die kwamen er ook, al hadden het er volgens De Boer nog meer kunnen zijn. ,,Daar moet je altijd voor gaan”, sprak de coach van Ajax A1 na afloop. ,,Je moet altijd gretig zijn. Of het nu de eerste of de laatste minuut is. Je moet die goal willen maken.”

De openingsgoal van Denswil kwam op mooie wijze tot stand. Lesley de Sa gaf de bal voor op de wachtende Denswil, die vervolgens ter hoogte van de tweede paal vrij kon binnenschieten. De centrale verdediger bekroonde daarmee een sterk optreden. Nog voor rust verdubbelde de A1 de voorsprong. Ouasim Bouy verschalkte NEC-keeper Luuk Koopmans van dichtbij: 2-0.

Rechtervleugelverdediger Ruben Ligeon kopt de bal weg. Rechtervleugelverdediger Ruben Ligeon kopt de bal weg.

Kenmerkend voor de eerste helft was het hoge tempo waarin gespeeld werd. ,,Daarin moeten we nog wat meer leren doseren”, vond De Boer. ,,Het is natuurlijk mooi om te zien als je aanval na aanval aan je voorbij ziet trekken, maar een wedstrijd duurt wel negentig minuten. Dan kan je niet halverwege of na een uur al leeg gespeeld zijn.”

De woorden van De Boer dienden slechts als opbouwende kritiek. ,,In de tweede helft namen we iets gas terug waardoor we het duel gemakkelijk konden uitspelen.” Het leverde de thuisploeg halverwege het tweede bedrijf een derde treffer op. Uit een voorzet van Jody Lukoki schoot Davy Klaassen de 3-0 binnen. Daar tegenover stond nog één gevaarlijke actie van NEC (bal van de lijn) en meerdere goede kansen op meer voor Ajax.

Kenmerkend voor de drive van zijn ploeg vond De Boer een aanval in de 93e minuut waarbij rechtsback Ruben Ligeon bij een 3-0 voorsprong nog maar eens de aanval zocht. ,,Dat stond wat mij betreft symbool voor de drive waarmee we speelden. Dat geldt overigens voor al onze spelers vandaag.”

Komende zaterdag gaat de A1 op bezoek bij FC Groningen/Cambuur A1. De Noordelingen staan met tien punten uit vier duels één punt boven Ajax.

Opstelling Ajax A1:Warner Hahn, Ruben Ligeon, Fabian Sporkslede (67. Youssef Fennich), Stefano Denswil, Dico Koppers, Joeri de Kamps (67. Joël Veltman), Davy Klaassen, Ouasim Bouy, Jody Lukoki, Tom Boere, Lesley de Sa (78. Cerilio Cijntje).
Scoreverloop: 21. Denswill 1-0, 40. Bouy 2-0, 65. Klaassen 3-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Lesley de Sa aan de bal. Lesley de Sa aan de bal.
Fabian Sporkslede in duel met zijn tegenstander. Fabian Sporkslede in duel met zijn tegenstander.
Aanvoerder Dico Koppers probeert de bal te veroveren. Aanvoerder Dico Koppers probeert de bal te veroveren.
Joeri de Kamps legt aan voor een schot. Joeri de Kamps legt aan voor een schot.
Stefano Denswill is in een duel met zijn tegenstander verwikkeld. Stefano Denswill is in een duel met zijn tegenstander verwikkeld.