Menu
Ajax A1 slaat na rust zijn slag tegen NEC/FC Oss A1

Ajax A1 slaat na rust zijn slag tegen NEC/FC Oss A1

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss A1 zaterdag met 1-3 gewonnen. Kaj Sierhuis, Vince Gino Dekker en Dani de Wit tekenden voor de Amsterdamse goals. Het trio Ajax-goals viel pas na de rust. De overwinning gold als prima generale voor het naderende kwartfinaleduel met Chelsea in de UEFA Youth League.

De Ajacieden staan dinsdag in Engeland tegenover hun leeftijdgenoten van Chelsea. In Nijmegen revancheerden de Ajax-talenten zich overtuigend voor de verliespartij die de A1 in oktober leed tegen NEC/FC Oss A1. Op 24 oktober 2015 werd het liefst 3-0 in Gelderland. ,,NEC/FC Oss blijft een lastige tegenstander voor ons’’, wist Ajax A1-trainer Gery Vink. ,,Het is daar bijna nooit lekker voetballen. NEC speelt een fysiek spel. Deze 1-3-overwinning is daarom erg goed. We hebben heel goed gespeeld.’’

Enige minpunt van de voetbalmiddag was het aantal royale kansen dat de Ajacieden voor rust verprutsten. De Amsterdammers kregen de eerste helft zeker vier opgelegde kansen. Tien minuten in de tweede helft sloeg Ajax pas toe. Kaj Sierhuis bezorgde zijn ploeg een meer dan verdiende voorsprong.  

Vince Gino Dekker bezorgde Ajax A1 een 1-2-voorsprong op NEC/FC Oss A1. (Archieffoto)
Vince Gino Dekker bezorgde Ajax A1 een 1-2-voorsprong op NEC/FC Oss A1. (Archieffoto)

,,Dat was, net als de 1-2 van Vince Gino Dekker een doelpunt uit een goed uitgespeelde aanval’’, blikte Vink tevreden terug. ,,De gelijkmaker van NEC was een onnodige.’’ De trainer had na rust  Justin Kluivert ingebracht om extra druk te zetten op de Nijmegenaren. De aanvaller liet zich al snel gelden; Kluivert had een fraai aandeel in zowel de goal van Sierhuis als de treffer van Dekker.

De genadeklap volgde in de slotfase. Na een botsing tussen de keeper en een veldspeler van NEC/FC Oss was Dani de Wit er als de kippen bij om te profiteren. Tien minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand op 1-3.

Ajax A1 blijft daarmee volop in de race voor de landstitel in de Eredivisie voor A-junioren. Dinsdag kunnen de Ajacieden zich bovendien een prestigieuze plek verwerven bij de laatste vier van de UEFA Youth League. De A1 vliegt maandagmiddag naar Londen. ,,Nu kunnen we ons helemaal op Chelsea richten. Een succes in Europa is goed voor de hele club’’, besloot Vink.

NEC/FC Oss A1 – Ajax A1 1-3 (0-0)

Scoreverloop:
54. Sierhuis 0-1, 60. 1-1, 65. Dekker 1-2, 79. De Wit 1-3.

Opstelling Ajax A1:
De Lange; Matusiwa (71. Van Zweeden), Zeefuik, Bergsma (46. Kluivert), Bakboord; De Ligt, De Wit, Eiting; Walian (55. Nunnely), Sierhuis (76. Boultam), Dekker (65. Lang).

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees (Archieffoto's)