Menu

Ajax A1 sleept overwinning uit het vuur

Ajax A1 heeft een zwaarbevochten overwinning behaald op PSV in Eindhoven. In blessuretijd scoorde Rydell Poepon de winnende treffer, 1-2. Aangezien ook Feyenoord tot winst kwam, blijft de afstand tussen koploper Ajax en Rotterdammers ongewijzigd.

Op een zeer slecht veld kwam zowel Ajax als PSV in de eerste helft niet al te best uit de verf. Ajax was gevaarlijker en al in de derde minuut nam de ploeg van trainer Sonny Silooy afstand van de thuisploeg. Javier Martina zette vanaf rechts knap voor waar John Goossens van dichtbij hard raak schoot, 0-1.
In de veertiende minuut schoot Jan Vertonghen mooi op doel. De keeper liet de bal los, maar Johan Plat was net te laat om doeltreffend te kunnen zijn. Zeven minuten later kreeg ook PSV een aardige mogelijkheid, maar doelman Marco van Duin trad goed op. Na een dik half uur zette Goossens net iets te scherp voor, waardoor de keeper de bal onschadelijk kon maken, alvorens een andere Ajacied zijn voet of hoofd ertegen kon zetten.
Ook net voor rust, in de 44ste minuut, was het weer Ajax dat een redelijke kans kreeg. Uit een vrije trap verdween de bal door toedoen van Poepon net óver het vijandelijke doel.

In de tweede helft was er een goede redding van Van Duin nodig om Ajax op voorsprong te houden, maar nadat Goossens aan de andere kant net over had geschoten, moest Van Duin toch zijn meerdere erkennen in een PSV-aanvaller. Invaller Bernard Quainoo profiteerde van een los gelaten bal door Van Duin, 1-1.
Daarna stond de doelman echter weer tot twee keer toe Eindhovens succes in de weg. Kleine kansen waren er voor Poepon en Sterk. Ook PSV kreeg nog een mogelijkheid maar weer handelde Van Duin uitstekend.
Drie minuten voor de officiële speeltijd verstreken zou zijn, had Martina de winnende treffer kunnen en misschien wel moeten maken. Hij schoot echter in handen van de keeper. Toch ging Ajax met drie punten terug naar Amsterdam. In de 46ste minuut werkte Poepon de bal na een corner van Goossens achter de PSV-doelman, 1-2. Daarna liet de scheidsrechter nog vier minuten doorspelen. In een zenuwslopend slot hield Ajax de voorsprong vast.

Opstelling Ajax A1:
Marco van Duin; Marco Neuvel, Gregory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Murat Yildirim, Johan Plat (29. Jordy Brouwer), Jan Vertonghen (57. Sergio Zijler (82. Chakib Tayeb); Javier Martina, Rydell Poepon, John Goossens.

AZ - Feyenoord 0-2
Excelsior - FC Volendam 2-2
Twente/Heracles - ADO Den Haag 1- 1
FC Utrecht - RKC Waalwijk 4-1
sc Heerenveen - FC Groningen 0-5
Sparta R'dam - Vitesse/AGOVV 0-1

De stand:

Ajax 19-42
Feyenoord 20-39
sc Heerenveen 19-34
Sparta R'dam 19-32
FC Groningen 20-29
ADO Den Haag 19-28
PSV 18-26
Twente/Herac. 18-23
AZ 19-21
FC Volendam 20-20
FC Utrecht 19-19
Excelsior 19-19
Vitesse/AGOVV 17-18
RKC Waalwijk 20-18