Menu
Ajax A1 sluit af met zege

Ajax A1 sluit af met zege

Ajax A1 heeft de competitie vrijdagmiddag op de Toekomst afgesloten met een 4-2 overwinning op sc Heerenveen. De formatie van Sonny Silooy was vorige week al zeker van de tweede plaats in de eindrangschikking.

De seizoensafsluiter begon voor Ajax niet zoals gepland. Binnen het halfuur stonden de jongen Amsterdammers met 0-2 achter. ,,Twee prachtige afstandschoten”, gaf Silooy de tegenstander uit Friesland na afloop een complimentje. ,,Daar konden we eigenlijk niet zo heel veel aan doen.” Ajax toonde veerkracht en kreeg het laatste kwartier voor rust grip op de wedstrijd. Mitchell Donald maakte nog voor de pauze de 1-2 en Erixon Danso zorgde vlak na rust voor de 2-2.

Twee dode spelmomenten hielpen de Ajacieden uiteindelijk aan de zege. Calvin Mac Intosch kopte raak uit een corner van Jordi Schell. Daarna bracht Siem de Jong met een vrije trap Ismo Vostermans in stelling, die de eindstand op 4-2 bepaalde. ,,Een mooie afsluiting van een lang en zwaar seizoen”, vond Silooy. ,,Tot eind maart hebben we heel goed gevoetbald, maar daarna sloop de vermoeidheid in de ploeg. Heel veel jongens speelden natuurlijk ook hun wedstrijden mee met Jong Ajax en dat ga je aan het eind van het seizoen merken.”

Opstelling Ajax A1:
Verhoeff; Aslan, Vorstermans, Supusepa, Will (60. Mac Intosch); Van der Heijden (60. Olijve), De Jong, Donald (65. Tillema); Hasselbaink (60. Schell), Danso, Campos (60. Jongebloet).