Menu
Ajax A1 sluit seizoen af met gelijkspel

Ajax A1 sluit seizoen af met gelijkspel

Ajax A1 heeft het seizoen zaterdag met een gelijkspel afgesloten. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen/Emmen A1 eindigde in 2-2. Door de puntendeling is Ajax A1 als derde in de competitie geëindigd. Het team van Frank de Boer speelt de komende maand nog drie toernooien en de bekerfinale.

Dat Ajax A1 in de laatste wedstrijd de tweede plaats uit handen gaf, vond trainer De Boer niet zo’n probleem. ,,Of we nu tweede of derde worden, maakt eigenlijk niet uit”, sprak hij na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. ,,Het gaat er veel meer om dat de spelers laten zien waar we het hele seizoen met elkaar aan gewerkt hebben.”

De eerste twintig minuten moesten de spelers hun coach daarin enigszins teleurstellen. ,,Daarna werden we wakker en hebben we verder goed gespeeld”, zo oordeelde De Boer. De A1 stond op dat moment echter al wel met 1-0 achter door een snelle goal van de thuisploeg. Een goede redding van keeper Marco Bizot kon niet voorkomen dat Heerenveen alsnog toesloeg via de rebound.

Tien minuten na rust trok Ajax A1 de stand gelijk. Het deed dat zonder spelmaker Davy Klaassen, die vlak zich vlak voor rust met een teenblessure moest laten vervangen. De 1-1 kwam van de voet van Lorenzo Ebecilio. De aanvaller schoot een vrije trap langs de muur in het doel, waarmee hij zijn team op gelijke hoogte bracht.

Klaassen, op deze foto in actie tegen FC Utrecht, viel zaterdag uit met een teenblessure. Klaassen, op deze foto in actie tegen FC Utrecht, viel zaterdag uit met een teenblessure.

Opnieuw tien minuten later kwam Ajax A1, dat zich afgelopen dinsdag via een zege op FC Utrecht A1 voor de bekerfinale plaatste, voor het eerst op voorsprong. Een uitstekende voorzet van Rodney Sneijder belandde op het hoofd van Florian Jozefzoon, die de bal – in de woorden van zijn trainer – ‘uit het boekje’ binnenkopte.

De overwinning hing vervolgens in de lucht, maar paal (Schouw) en lat (Jozefzoon) stonden meer treffers voor Ajax in de weg. De thuisploeg slaagde er in de 80e minuut nog wel in om te scoren, waardoor het duel in 2-2 eindigde. Een vrije trap van het Fries-Drentse combinatie-elftal was Ajax-keeper Bizot te machtig.

Op zaterdag 5 juni speelt Ajax A1 in Susteren de bekerfinale tegen PSV A1. Tot die tijd doet het hoogste jeugdelftal van Ajax nog aan drie toernooien mee. Volgende week is de A1 present in Breukelen. Verder is het team van De Boer titelverdediger tijdens het sterk bezette Terborg Toernooi. Op de Copa Amsterdam (23,24 en 25 mei) hoopt de A1 zich te kunnen revancheren voor de verloren finale van vorig jaar.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot, Ruben Ligeon, Fabian Sporkslede (68. Zé Eduardo), Joël Veltman, Lorenzo Burnet, Rik Schouw, Rodney Sneijder, Davy Klaassen (43. Dico Koppers), Florian Jozefzoon, Tom Boere, Lorenzo Ebecilio.

Scoreverloop: 15. 1-0, 55. Ebecilio 1-1, 65. Jozefzoon 2-1, 80. 2-2.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst