Menu

Ajax A1 sluit seizoen af met winst

Nadat Ajax A1 twee weken geleden kampioen werd, moesten er nog twee wedstrijden worden gespeeld. Vorige week eindigde het duel in Tilburg tegen Willem II in 0-0 en deze zaterdag sloot de A1 de competitie winnend af tegen degradant FC Den Bosch, 4-1.

In schril contrast met de vreugde van het eerste team van FC Den Bosch dat vrijdagavond onverwacht kampioen van de Gouden Gids Divisie werd, staat de degradatie van de A-junioren. Zij maken na dit seizoen de omgekeerde weg en verdwijnen uit de eredivisie.

Bij Ajax was het sportieve succes niet van de lucht. Want zoveel Ajax 1 en Ajax A1 zijn kampioen en vrijdag voegde - na uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB - ook Jong Ajax zich in de rij. Zij wonnen afgelopen maandag het laatste duel van Jong PSV door goals van Stanley Aboraa en Urby Emanuelson. De twee talenten speelden dit seizoen nog in de A1 en drukten ook deze zaterdag hun stempel op de wedstrijd.

Emanuelson scoorde twee keer en leverde een maal een prima assist, terwijl Aboraa drie assist achter zijn naam liet bijschrijven.

Het team van trainer Danny Blind kwam in de vierde minuut nog wel op een 0-1 achterstand, maar vijf minuten later egaliseerden Aboraa en Emanuelson na een succesvolle eentwee de stand. In de 22ste minuut schoot Ryan Babel op aangeven van Aboraa via de binnenkant van de paal raak en na een half uur spelen stond het zelfs 3-1. Daaraan was wederom een eentwee tussen Aboraa en Emanuelson vooraf gegaan en opnieuw scoorde de linkshalf.

In de tweede helft van het verplichte nummer gebeurde er niet veel. Tot Emanuelson vier minuten voor tijd vanaf links een knappe voorzet afleverde die door Gerard Aafjes werd ingekopt. Daardoor eindigde de wedstrijd in 4-1 en werd het seizoen keurig afgesloten door de kampioen van de Shell Eredivisie.

De eindstand is als volgt:
Ajax 26-63
AZ 26-56
Feyenoord 26-47
PSV 26-47
Willem II 26-44
sc Heerenveen 26-38
Twente/Herac. 26-36
ADO Den Haag 26-34
Vitesse 26-32
FC Utrecht 26-28
NEC 26-26
Sparta 26-24
Den Bosch ** 26-21
Emmen ** 26- 9
** gedegradeerd

Groningen en Excelsior gepromoveerd.