Menu
Ajax A1 speelt gelijk tegen Feyenoord

Ajax A1 speelt gelijk tegen Feyenoord

Ajax A1 - Feyenoord A1, de competitietopper in de Eredivisie voor A-junioren, eindigde zaterdag in een 2-2 gelijkspel. De doelpunten aan de Ajax-zijde vielen in de tweede helft. Florian Jozefzoon kopte na een voorzet van Jody Lukoki de 1-1 binnen. Rodney Sneijder scoorde in de tachtigste minuut vanuit een vrije trap.

Het team van trainer Frank de Boer kwam op de Toekomst op een snelle achterstand door een doelpunt van Jerson Cabral. De Feyenoorder scoorde met een steekbal de eerste treffer van het duel. ,,Het doelpunt viel vanuit een ingooi aan hun kant en wij waren niet heel attent’’, blikt De Boer terug op het eerste doelpunt.

Ajax moest even in het spel komen. ,,De eerste twintig minuten waren voor Feyenoord’’, zegt de oefenmeester. ,,We hadden een strijd op het middenveld en we waren wat slordig. Later kregen wij meer kansen.’’ Een grote mogelijkheid was voor Rodney Sneijder die vlak voor rust een kans kreeg om Ajax op gelijke hoogte te brengen. Ze Eduardo schoot vanuit de rebound hoog over.

Na de rust werd het hoogste elftal uit de Ajax-jeugdopleiding agressiever in het spel. ,,In de eerste helft speelden we met de punt naar achteren en na de rust juist met de punt naar voren’’, licht De Boer toe. Het agressievere spel wierp in de vijftigste minuut zijn vruchten af. Invaller Jody Lukoki zette een goede bal voor op Florian Jozefzoon, die op zijn beurt achter de Feyenoord-doelman kopte: 1-1.

De Rotterdammers kwamen in de zeventigste minuut weer op voorsprong, maar Ajax’ antwoord bleef niet lang uit. Sneijder benutte tien minuten voor het eindsignaal een vrije trap. De speler zag zijn prachtige schot van ruim 25 meter afstand over de muur, recht in de kruising eindigen.

,,Uiteindelijk is een 2-2 gelijkspel terecht naar verhoudingen. Ik moet eerlijk zeggen dat veel jongens onder de maat presteerden. We hadden kunnen winnen op strijdlust.’’

Ajax blijft op de derde positie staan in de ranglijst met een ruime voorsprong op AZ. PSV en Feyenoord staan op de gedeelde eerste plaats met zes punten meer dan Ajax.

Op zaterdag 10 april reist het team van trainer Frank de Boer af naar het oosten van het land. Dan treft Ajax op het FC Twente-trainingscentrum de combinatieformatie FC Twente/Heracles A1.

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Ruben Ligeon, Iljaas Rodjan, Ricardo van Rhijn, Lorenzo Burnet; Rodney Sneijder (88. Rik Schouw), Roly Bonevacia (85. Joeri de Kamps), Ze Eduardo (46. Jody Lukoki); Florian Josefzoon, Tom Boere (75. Fabian Serrarens) en Lorenzo Ebecilio.

Foto’s: Louis van de Vuurst/Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Ajax A1 speelde 2-2 gelijk tegen Feyenoord A1. Ajax A1 speelde 2-2 gelijk tegen Feyenoord A1.

Ze Eduardo in actie. Ze Eduardo in actie.

De Amsterdamse muur blokt het schot. De Amsterdamse muur blokt het schot.

Roly Bonevacia kijkt geconcentreerd naar de bal. Roly Bonevacia kijkt geconcentreerd naar de bal.

Eduardo kreeg in de eerste helft een grote kans, maar schoot hoog over. Eduardo kreeg in de eerste helft een grote kans, maar schoot hoog over.

Het spel werd 'agressiever' in de tweede helft. Het spel werd 'agressiever' in de tweede helft.


Eduardo kopt de bal. Eduardo kopt de bal.

Lorenzo Ebecilio schiet de bal weg. Lorenzo Ebecilio schiet de bal weg.