Menu
Ajax A1 speelt gelijk tegen Feyenoord

Ajax A1 speelt gelijk tegen Feyenoord

Ajax A1 heeft in Rotterdam niet kunnen winnen van Feyenoord A1. De kleine klassieker eindigde in een gelijkspel: 1-1. Daley Blind, die lang kampte met een liesblessure, deed ruim een uur mee bij het team van Frank de Boer.

Aanvoerder Tom Overtoom in actie tijdens de kleine Klassieker. Aanvoerder Tom Overtoom in actie tijdens de kleine Klassieker.

Het hoogste jeugdteam van Ajax kende een droomstart in Rotterdam. Al na twee minuten lag de bal in het doel van Feyenoord. Geoffrey Castillion schoot op doel, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Marvin Zeegelaar reageerde attent en scoorde uit de rebound. ,,We begonnen heel erg goed”, aldus Frank de Boer. ,,Maar daarna werden we slordig. We speelden ook niet agressief genoeg om Feyenoord echt bij de strot te pakken.”
Feyenoord kwam na een half uur op 1-1 na een foute terugspeelbal van Timothy van der Meulen. In de tweede helft waren er kansjes voor de thuisploeg, maar Marco Bizot hield zijn doel prima schoon. Vlak voor tijd kreeg Rodney Sneijder ook nog een mogelijkheid om het duel in het voordeel van Ajax te beslissen, maar de Rotterdamse doelman stond een treffer in de weg. ,,Een teleurstellende wedstrijd”, vatte De Boer de kleine Klassieker samen. ,,En dat is zonde.”
Ajax verzuimde Feyenoord bij de 'strot te pakken'. Ajax verzuimde Feyenoord bij de 'strot te pakken'.

Ajax blijft tweede op de ranglijst met evenveel koploper als sc Heerenveen. De Friezen, die zaterdag 1-1 speelden tegen Sparta, hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Komende week staan de nummers één en twee in Friesland tegenover elkaar. ,,Dan kunnen we zien waar we staan”, aldus De Boer.
Heerenveen is overigens ook Ajax' tegenstander in de halve finale van het bekertoernooi. Dat heeft loting zaterdag uitgewezen. Wanneer die wedstrijd wordt gespeeld, is nog niet bekend.
Opstelling Ajax A1:
Marco Bizot; Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Daley Blind (63. Lorenzo Burnet), Randel Shakison; Mitch Apau (84. Attila Yildirim), Rodney Sneijder, Tom Overtoom (Tayfun Candan); Florian Jozefzoon (46. Jarchino Antonia), Geoffrey Castillion (68. Lorenzo Ebicilio), Marvin Zeegelaar.