Menu

Ajax A1 speelt gelijk tegen PSV

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen PSV. Doordat AZ zijn wedstrijd wel won, is het gat tussen koploper Ajax en runner-up AZ geslonken tot vier punten.

Het duel tegen PSV was op papier een wedstrijd zoals trainer Danny Blind het graag ziet: niet eenvoudig. Goede leermomenten dus voor zijn pupillen en in het duel moesten de jongelingen, met onder andere Ryan Babel en Tom de Mul in de gelederen met verschillende omstandigheden omgaan.

Want de ploeg kwam al in de zevende minuut op een 0-1 achterstand. PSV was dan ook aanmerkelijk beter en feller dan het matig acterende Ajax. Uitgespeelde kansen kwamen er dan ook niet voor de Amsterdammers, maar de aanvallers wisten ook de plotselinge mogelijkheden niet te benutten. Paal, lat en doelman stonden in de weg.

In de tweede helft, die zonder Stanley Aboraa werd gespeeld omdat de spelverdeler maandagavond met Jong Ajax meespeelt, liep het beter bij Ajax. Dat leidde in de 67ste minuut tot de gelijkmaker. Na een corner schoot Rachid Tiberkanine binnen. PSV speelde toen al met tien man nadat een speler met twee keer geel was weggestuurd.

Twee minuten na de gelijkmaker had Tom Kalkhuis de 2-1 op zijn schoen. Hij schoot echter tegen de keeper op en zag tot zijn ontzetting dat PSV een minuut later 1-2 maakte. Daar hadden de Eindhovenaren alle hulp bij gekregen van Jasper Kok, die de bal veel te zacht terugkopte richting doelman Kenneth Vermeer. De rechtsbuiten van PSV zat er tussen en schoot PSV's tweede in een verlaten doel. Maar zeven minuten voor tijd vond Kalkhuis het net wel. Na een goede eentwee met Hedwiges Maduro rondde hij de aanval af, 2-2.

Volgende week speelt Ajax A1 de lastige uitwedstrijd bij Jong Twente/Heracles.

De stand ziet er als volgt uit:

Ajax 19-47
AZ 19-43
Feyenoord 17-34
PSV 19-34
Willem II 20-33
ADO Den Haag 18-29
Twente/Herac. 17-23
Vitesse 19-22
sc Heerenveen 17-21
Sparta 17-20
FC Utrecht 19-20
NEC 18-13
FC Den Bosch 18- 8
Emmen 17- 5